Latvijā, uzņēmumā "Dole Marine", ražotās laivas regulāri ceļo uz ārvalstīm – Skandināviju, Rietumeiropu un citām valstīm, taču šogad arī vietējā tirgū strauji audzis pieprasījums, stāsta uzņēmuma īpašnieki Aivars Kiršfelds un Valts Bērziņš, kuri ir vienisprātis: "Šogad cilvēki laivas pērk kā traki".

Uzņēmuma "Dole Marine" nosaukums jau atklāj tā atrašanās vietu – Doles salā, un dodoties uz ražotni, jau laikus iespējams pamanīt uzņēmuma teritoriju, kurā izvietotas airu laivas, dažādi peldošie galdi un citi peldlīdzekļi. Piebraucot pie ražotnes, uzmanību piesaista rosība, kas notiek pagalmā. Izrādās, dienā, kad apciemojam ražotni, ar laivām tiek piepildīta kravas mašīna, kas pēc brīža sāks savu ceļojumu uz Prāgu, Čehijā.

Pilnas ūdenstilpnes

Uzņēmumam šogad darba ir gana – pandēmijas ietekmē iedzīvotāji palikuši tepat, nevis devušies ārvalstu ceļojumos, un meklējot veidus, kā izklaidēties, aktīvi iegādājas laivas. "Mums šobrīd iet labi – šajā gadā agri sākām strādāt, jo vietējais tirgus pamodās jau februārī, kas līdz šim iepriekš vēl nebija noticis. Ja par pamatu ņemam pagājušā gada tendences, tad pieprasījums augstā līmenī varētu saglabāties līdz pat augustam," lēš Kiršfelds. Pērn gada pirmā puse gan nav bijusi īpaši veiksmīga, ņemot vērā, ka ierobežojumu dēļ pavasarī daudzi pircēji bija piesardzīgi, līdz ar to pavasaris bijis slikts. Taču tajā laikā uzņēmums nodarbojies ar citiem darbiem, un šo periodu veiksmīgi pārdzīvojis. "Mūsu darbības pozitīvā puse ir tā, ka mūsu produkcija nebojājas – varam saražot vairāk, sakraut kaudzē un gaidīt labākus laikus, jo produkcijas vērtība nekrītas, līdz ar to tā kādu laiku var stāvēt un gaidīt savu pircēju," viņš skaidro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!