Foto: Shutterstock

"Leica" lietoja pašreizējā Anglijas karaliene Elizabete II, Brunejas sultāns un arī Vatikāns, lai fotografētu savus dokumentu arhīvus. "Leica" pacēlās līdz zvaigznēm, ienira visdziļākajās dzīlēs, brida pa džungļiem, cepās smilšu kāpās un drebēja no sprādzieniem... "Leica" bija visur un vienmēr.

No otras puses, mobilie tālruņi tomēr vēl nav spējuši pilnībā aizstāt klasiskās kameras, ko izmanto profesionālajā fotogrāfijā. Grūti būtu iedomāties labu reportieri, ikdienas vai karsto punktu korespondentu, kas strādātu tikai ar mobilo telefonu. Atcerieties savas kāzas? Bērna kristības? Vai šo svētku iemūžināšanai pietiktu ar mobilo telefonu?

Tieši tādēļ pasaule turpina ražot klasiskās fotokameras, no kuram vien nedaudz pielīdzināmas leģendārajai “Leica”, ar kuru uzņemts, iespējams, visvairāk kadru fotogrāfijas “zelta fondā”. Kailais Džons Lenons skūpstās ar apģērbtu Joko Ono – pēdējā viņa profesionāli uzņemtā fotogrāfija, jo pēc piecām stundām viņš tika nošauts. Fidels Kastro savā slavas zenītā, nomāktie franči, vērojot Vērmahta karavīrus, kas soļo uz Parīzi, kailā Demija Mūra ar uzkrāsotu uzvalku, Vūpija Goldberga piena vannā, Holivudas zvaigznes, politiķi, zinātnieki, Nobela prēmijas pasniegšanas ceremonijas, vēsturiski militārie kadri, Everesta virsotnes sasniegšanas triumfa mirkļi, klusums uz Mēness virsmas (tverts ar īpašu fotografēšanas mehānismu, kas pielāgots astronautu lielajiem cimdiem) – visur piedalījās “Leica”, kuras vēsture nav atdalāma no fotogrāfijas mākslas evolūcijas...

"Delfi Bizness" katru sestdienu publicē slavenu uzņēmumu neparastās vēstures līkločus rubrikā "Zīmola stāsts". Visus šīs sērijas stāstus vari izlasīt šeit.

“Leica” lietoja pašreizējā Anglijas karaliene Elizabete II, Brunejas sultāns un arī Vatikāns, lai fotografētu savus dokumentu arhīvus. “Leica” pacēlās līdz zvaigznēm, ienira visdziļākajās dzīlēs, brida pa džungļiem, cepās smilšu kāpās un drebēja no sprādzieniem... “Leica” bija visur un vienmēr.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!