Foto: Shutterstock

Ādamam Opelam (1837–1895) patika šūt. Un tas nebija nekas nevīrišķīgs – labākie šuvēji pasaulē vienmēr ir bijuši vīrieši. Vienīgais neparastais ir tas, ka "Opel" mēs zinām kā automašīnas nosaukumu, lai gan pats Ādams Opels savā dzīvē nekad nav redzējis nevienu savā vārdā nosauktu automašīnu.

Citus rakstus sērijā "Zīmola stāsti" lasi šeit.

Viņš dzimis Riselsheimā, kas atrodas netālu no Frankfurtes, pilsētas galvenā kalēja ģimenē. Saskaņā ar tā laika koncepciju viņam kā vecākajam dēlam bija pienākums mantot tēva biznesu, un viņš tam tika gatavots veselus 20 gadus. Bet Riselsheima bija rosīga pilsēta, tirdzniecības ceļu krustpunkts, un pastāvīgā cilvēku plūsma, kas šķērsoja valsti, rosināja Ādama Opela iztēli.

Sagaidījis pilngadību, viņš arvien biežāk sāka strīdēties ar tēvu par savu nākotni, pieprasot atļauju palūkoties plašajā pasaulē. Viņš atrada sabiedroto – māti, kura pierunāja ģimenes galvu ļaut vecākajam dēlam paceļot. Saņēmis no pilsētas varas iestādēm atļauju izbraukt (tāda bija kārtība), Ādams Opels 1857. gadā pārcēlās uz Beļģiju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!