Foto: Shutterstock

Līdz šim Lietuvas galvaspilsēta no visām trim Baltijas valstu lielpilsētām ir izvirzījusies vadībā mūsdienīgu, ilgtspējīgu biroju, kā arī citu nekustamo īpašumu projektu īstenošanā. Kas tur tik īpašs? Tas, ka nekustamais īpašums ir viens no faktoru kopuma, kas atbalsta un sekmē dzīves un darba kvalitātes pieaugumu, ir nozīmīga biznesa infrastruktūras daļa.

Attiecīgi Viļņā iedzīvotāju skaits, nodokļu ienākumi palielinās. Un nule kā Latvijas Bankas analītiķi aplēsuši, ka tieši Viļņā ir gan straujāka ekonomiskā izaugsme, gan uzlabojumi darba tirgū un dzīves kvalitātes rādītājos. Rīga atpaliek gan no Tallinas, gan Viļņas.

Pēdējos gados Rīga gan ir sasparojusies (tiesa, arī te artavu snieguši kaimiņvalstu uzņēmēji) un attīstības projektu ir krietni vairāk – top mājokļi, biroji un loģistikas kompleksi. Iespējams, Rīgai izdosies piesaistīt investīcijas, radīt jaunas labi apmaksātas darbvietas un lielāku ekonomisko rosību, sadarbojoties LIAA, Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūrai.

Šopavasar pēc kompānijas "Capitalica Asset Management" un saistītās "SBA Group" uzaicinājuma bija iespēja apmeklēt Lietuvu, savām acīm redzēt to, par ko tirgū skandina gadiem, – ciktāl kaimiņi mūs ir apsteiguši, tostarp biroju centru attīstībā, modernas darba vides izveidē un starptautisku uzņēmumu piesaistē. Tā bija arī iespēja sīkāk uzzināt par šiem tirgus spēlētājiem, kas ir vieni no lielākajiem Lietuvā un pirms dažiem gadiem ienākuši un izvērš darbību arī Latvijas galvaspilsētā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!