Jau pēc nedēļas visos Latvijas reģionos dosimies pie vēlēšanu urnām, lai uz nākamajiem četriem gadiem ievēlētu pašvaldību deputātus. Iespējams, arī kāds pulks deklarētu rīdzinieku izmantos iespēju vēlēt pašvaldībā, kur viņiem pieder nekustamais īpašums, ņemot vērā, ka Rīgas domes vēlēšanu šogad nebūs. Un ļoti daudziem aktuāls būs jautājums, kā jaunās, daudz lielākās pašvaldības strādās pēc teritoriālās reformas. Vai deputāti neaizmirsīs par attālāko pagastu vajadzībām, vai uzņēmēju saucieni tiks sadzirdēti un vai pašvaldības ar tām pieejamiem līdzekļiem atbalstīs uzņēmējdarbību, kas raksturīga konkrētajam reģionam, un stimulēs jaunu uzņēmumu rašanos?

Gaidot vēlēšanas, "Delfi Bizness" ielūkojās reģionu uzņēmējdarbības rādītājos, lai saprastu, kuras ir to stiprās un vājās puses.

Aktivitāte ap pilsētām

Gan līdz šim, gan, visticamāk, arī turpmāk lielākā uzņēmējdarbības aktivitāte koncentrējas ap pilsētām. Izteikti vislielākais uzņēmumu skaits reģistrēts lielajās valsts pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Jūrmalā un citās, liecina "Lursoft" pēc "Delfi Bizness" lūguma apkopotie dati par 2020. gadu. Līdz ar to arī turīgākās pašvaldības koncentrējušās Pierīgā, kā arī pie lielajiem centriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!