Patiesībā bija trīs brāļi Džonsoni. Tomēr uzņēmums nekad sevi nedēvēja par "Johnson and Johnson and Johnson" vai "Johnson Brothers", kā tas būtu bijis pieņemts tā parādīšanās laikā. Galu galā trešais brālis pievienojās pirmajiem diviem, kad viņiem jau bija savs uzņēmums... Un šis trešais brālis noteikti nebija muļķītis.

Brāļu Džonsonu senči Amerikā ieradās 18. gadsimta sākumā. Kā jau tā laika pionieriem pienākas, viņi klejoja pa visu valsti, līdz viens no mazdēliem Silvestrs Džonsons ar sievu galu galā apmetās Karbondeilā, Pensilvānijā. Tur viņiem piedzima 11 bērni, no kuriem izdzīvoja septiņi – seši dēli un meita.

Sākoties Amerikas pilsoņu karam, pirmie divi Silvestra Džonsona dēli tika mobilizēti armijā. Tāds pats liktenis gaidīja arī trešo dēlu Robertu Vudu Džonsonu (1845–1910), bet mātei izdevās viņu iekārtot par mācekli pie sava brālēna – farmaceita – šāda aroda pārstāvjus armijā neņēma. Savukārt 16 gadus vecajam Robertam Vudam tā bija laimīga sagadīšanās – mammas brālēna aptiekā viņš atrada savu aicinājumu, un medicīna viņu aizrāva līdz pat mūža galam. Viņš bija beidzis tikai piecas klases, taču tas viņam netraucēja ātri apjaust cilvēku dziedināšanas prieku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!