Foto: Publicitātes foto
Šajā gadā Rīgā patērētājiem kopumā piegādāti nedaudz vairāk kā 37 miljoni kubikmetri ūdens, kas ir par miljonu kubikmetru mazāk nekā pērn. 2019. gadā Rīgā patērētājiem kopumā tika piegādāti 38 229 424 kubikmetri ūdens. No kopējā ūdens padeves daudzuma šogad 56% ūdens iegūti pazemes ūdensgūtvē "Baltezers–Zaķumuiža", bet 44% sagatavoti virszemē, Ūdens stacijā "Daugava".

SIA "Rīgas ūdens" Ūdens sagatavošanas un padeves dienesta vadītājs Ivars Gaters norādīja, ka rīdzinieku ūdens patērēšanas paradumi nav mainījušies, bet ūdens patēriņa samazinājums saistāms ar Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ slēgtajām izglītības iestādēm, izklaides vietām un citiem objektiem, toties privātajā sektorā ūdens patēriņš provizoriski ir pat palielinājies.

"Covid-19 pandēmijas dēļ lielākais izaicinājums mūsu dienestam bija nodrošināt kvalitatīva dzeramā ūdens padeves nepārtrauktību. Liekot roku uz sirds, varu apliecināt, ka tas mums ir godam izdevies," uzsver Ivars Gaters.

Lielākā daļa patērētāju Daugavas kreisajā krastā ūdeni saņem no Daugavas upes baseina Rīgas HES zonā. Tur ūdens tiek ņemts upes dziļākajos slāņos un ar sūkņu palīdzību pa cauruļvadiem nogādāts Ūdens stacijā "Daugava", kur to sagatavo atbilstoši dzeramā ūdens kvalitātes prasībām.

Savukārt patērētājus Daugavas labajā krastā ar centralizēto ūdensapgādi lielākoties nodrošina pazemes ūdensgūtve "Baltezers-Zaķumuiža" – ūdens tiek iegūts no vairāk nekā 300 pazemes urbumiem ūdensgūtvēs "Baltezers", "Baltezers 1", "Baltezers 2", "Zaķumuiža" un "Remberģi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!