Pateicoties lielajai skatītāju interesei, Andra Gaujas dokumentālā filma "3000 km līdz Apsolītajai Zemei" ir iekļauta kinoteātra "Rīga" repertuārā, un no 27.oktobra to būs iespēja noskatīties ikvienam interesentam, informē kino "Rīga", portālu "Delfi" informēja kinoteātra pārstāvji.
Filma stāsta par ebrejiem šodienas Latvijā, galveno uzmanību veltot jūdu tradīcijām un to dzīvotspējai. Filmas režisors Andris Gauja uzskata, ka sabiedrībai ir samocīts priekšstats par ebrejiem – dominē vai nu pārspīlēti toleranti vai arī tendenciozi un antisemītiski orientēti vēstījumi. Šis ir mēģinājums Latvijas ebrejus parādīt tādus, kādi viņi ir, mēģinot saprast, kāda ir tradīciju loma un īpatnības šodienas Latvijā.

54 minūtes garā filma ir uzņemta gan Latvijā, gan arī Izraēlā, kur tika filmēti savulaik uz Izraēlu emigrējušie ebreji, kā arī latvieši, kas vēlas mainīt savu tautību un kļūt par ebrejiem. Filmā parādās gan ortodoksālie ebreji, kuri cenšas strikti ievērot jūdu tradīcijas, gan arī skeptiķi, kas uzskata, ka jūdaisms un ebreju tradīcijas sevi ir izsmēlušas.

Filmas režisors, scenārija autors un producents ir Andris Gauja, operatori Raits Valters, Zigurds Eicēns un Aigars Sērmukšs, montāžas režisors – Raimonds Špakovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!