Foto: Publicitātes foto
Iepriekšējā gada laikā sērijveida mājās esošo dzīvokļu cenu līmenis sasniedza augstāko punktu pēdējo 10 gadu laikā. Tomēr ar katru gadu daudzās no šīm mājām dzīvošanas kvalitāte pasliktinās, bet uzturēšanas izmaksas palielinās.

Sērijveida ēkas, kas nav renovētas un kurām netiek veikti regulāri mājokļa remontdarbi, nolietojas, un neizbēgamas ir situācijas, kad aizvien lielākas summas būs jānovirza avārijas remontdarbiem. Šādos mājokļos ierasta ir centralizētā apkures sistēma bez iespējas regulēt siltuma padevi mājoklī, tādejādi ietekmējot ikmēneša apkures rēķinus. Arī siltuma zudumi mēdz būt ievērojami. Kopumā tas var radīt situāciju, kad, palielinoties mājokļa uzturēšanas izmaksām, dzīves kvalitāte tajā ne tikai neuzlabojas, bet pat pasliktinās.

Sērijveida ēku renovācija bieži vien tiek atlikta, jo tā rada papildu izmaksas ēkas dzīvokļu īpašniekiem, un centieni pieņemt lēmumu par ēkas renovāciju dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēs visbiežāk beidzas neveiksmīgi, jo dzīvokļu īpašniekiem mēdz būt atšķirīgs viedoklis par mājokļa renovāciju un finanšu līdzekļu izlietojumu.

Ja esi dzīvokļa īpašnieks nerenovētā mājā, ņem vērā, ka tas var būtiski ietekmēt īpašuma cenu nākotnē. Sagaidāms, ka tuvākajos gados dzīvokļu cenas turpinās mēreni augt, un mājokļi, kas atrodas pieprasītās atrašanās vietās un ir uzturēti labā tehniskā stāvoklī, piedzīvos straujāku cenu kāpumu, savukārt cenu kāpums būs mazāks mājām, kas ir sliktā tehniskajā stāvoklī vai maz pieprasītos apvidos. Ja esi nolēmis, ka šis ir īstais laiks pārdot savu dzīvokli sērijveida mājā, labs palīgs jauna mājokļa atrašanā būs "Adify.lv". Savukārt, lai uzzinātu vairāk par mājokļa iegādi un ar to saistītajiem procesiem, piesakies attālinātai mājokļa konsultācijai sev ērtā laikā un vietā "Luminor" mājaslapā.

Adify.lv ir pakalpojums, kas monitorē populārākos nekustamā īpašuma un auto sludinājumu portālus. Analizējot sludinājumu skaitu un cenas, par kādām tiek piedāvāti īpašumi, var secināt, ka sludinājumu piedāvājumu skaitam Rīgā un Pierīgā ir tendence samazināties, tieši tāpēc aizvien svarīgāka kļūst iespēja būt pirmajam, kurš ievēro potenciālo īpašumu sludinājumu portālā. "Adify.lv" ir programma, kurā lietotājs var bez maksas izveidot filtru, ievadot sev vēlamos īpašuma kritērijus (apkaime, platība, cena, stāvs, istabu skaits, mājas sērijas un arī privātmājas kritēriji). Programma 24 stundas diennaktī monitorē visus lielākos sludinājumu portālus, un, tiklīdz parādīsies kritērijiem atbilstošs īpašums, lietotājs saņems ziņu un saiti uz to savā e-pastā.

Kad vēlamais īpašuma sludinājums ir atrasts, lietotājs var izmantot funkciju "Sludinājuma vēsture" un noskaidrot, cik ilgi īpašums tiek tirgots un kā ir mainījusies īpašuma cena. Lietotājam tikai jāievada saite uz sludinājumu "Adify.lv" programmā, un tiks parādīti dati par šo sludinājumu.

"Tehnoloģijas aizvien vairāk un vairāk atvieglo mūsu ikdienu, un tagad, pateicoties "Adify.lv", ir iespējams ietaupīt vismaz 80–100 stundas, kas tiktu iztērētas, pētot sludinājumu portālus, un gūt nozīmīgu priekšrocību pār citiem, lai uzzinātu par sludinājumiem pirmais un reaģētu," secina uzņēmuma "AVER Brokerage" valdes loceklis Deivids Barons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!