Foto: LETA

No sakaru tehnoloģiju attīstības skatpunkta šobrīd svarīgākais ir sagatavoties 5G ieviešanai, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) vadītājs Juris Binde.

"Mūsu mērķis ir nodrošināt, lai Latvija ir starp pirmajām valstīm pasaulē, kur ieviestas 5G jeb piektās paaudzes mobilo sakaru tehnoloģijas un, kas ir vēl svarīgāk, kur prot šo tehnoloģiju sniegtās priekšrocības izmantot, veidojot Latviju par labklājīgu, viedu valsti un viedu sabiedrību," norāda Binde.

"5G ieviešana ir priekšnoteikums, lai nākamo piecu – desmit gadu laikā pasaule tehnoloģiju ietekmē fundamentāli mainītos. 5G industriālie mobilie sakaru tīkli, visaptverošs lietu internets un mākslīgais intelekts varētu būt lielākā tehnoloģiju revolūcija kopš datora un interneta izgudrošanas. Daži eksperti pat salīdzinājuši 5G nozīmību ar elektrības atklāšanu," skaidro Binde.

Autonomās mašīnas, savienotās pilsētas, viedā enerģija, bioelektroniskā medicīna – tas viss, viņš stāsta, padarīs mūsu dzīvi vieglāku un drošāku. "Vienlaikus tas mainīs profesiju klāstu un pieprasīs jaunas prasmes. Konkurētspējas priekšrocības iegūs tie, kuri pratīs izmantot tehnoloģijas, mainīties un būt attīstības līderi, nevis sekotāji," prognozē LMT vadītājs.

Pēc viņa teiktā, 2017. gadu raksturo mobilo tehnoloģiju izmantošanas pieaugums visdažādākajos tehnoloģiju risinājumos – no biznesa produktivitātes rīkiem līdz pat valsts aizsardzības risinājumiem, dronu tehnoloģijām, savienoto un autonomo auto risinājumiem un citur.

Binde norāda, ka LMT mērķis ir ar savu tehnoloģiju iespējām un zināšanām partnerībā ar citu nozaru uzņēmumiem ielauzties jauno tehnoloģiju arēnā, attīstīt jaunas biznesa nišas un iespējas ne tikai LMT, bet arī citiem Latvijas uzņēmumiem – savienoto auto tehnoloģijās, dronu tehnoloģijās, lielo datu analīzē, drošības tehnoloģijās un biznesa efektivitātes risinājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!