Foto: Publicitātes foto

Gada trešajā ceturksnī ar kriptovalūtām apmaksāto "airBaltic" rezervāciju skaits salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaudzis par 44%. Kopš 2014. gada šo pakalpojumu izmantojuši vairāk nekā tūkstotis klientu, informē aviokompānija.

2014. gadā "airBaltic" kļuva par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas norēķiniem par lidojumu biļetēm sāka pieņemt Bitcoin. Kopš 2021. gada sadarbībā ar pakalpojumu sniedzēju "BitPay" "airBaltic" pieņem arī citas kriptovalūtas, tostarp "Bitcoin Cash", "Ether" un "Dogecoin", lai klienti varētu samaksāt par lidsabiedrības mājaslapā iegādātajām biļetēm.

Biļešu cenas mājaslapā attēlotas eiro valūtā. Kad "airBaltic" klienti maksā par savu lidojumu, maksājumu sistēmas operators viņu kriptovalūtas automātiski pārvērš eiro pēc pašreizējā valūtas maiņas kursa. "airBaltic" maksājumus kriptovalūtās nesaņem. Maksājumu pieejamība citās kriptovalūtās atkarīga no kriptovalūtu maka, ko izmanto klients, skaidro "airBaltic".

"airBaltic" maksājumiem par mājaslapā iegādātām biļetēm pieņem "Bitcoin" (BTC), "Bitcoin Cash" (BCH), "Ethereum" (ETH), "Dogecoin" (DOGE) un četras ASV dolāram piesaistītas stabilmonētas (GUSD, USDC, PAX un BUSD). Iespēja norēķināties ar kriptovalūtu pieejama, iegādājoties "airBaltic GREEN" biļetes. Šiem maksājumiem netiek piemērota "airBaltic" darījuma nodeva, un tie pieejami lidojumiem, kas rezervēti vismaz piecas dienas pirms to paredzētās izlidošanas.

"airBaltic" (Air Baltic Corporation AS) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%. "airBaltic" veic lidojumus ar 32 "Airbus A220-300" lidmašīnām. "airBaltic" piedāvā lidojumus uz vairāk nekā 90 galamērķiem.

"airBaltic" pamatkapitāls ir 506 472 824 eiro. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija teju 136 miljoni eiro, bet zaudējumi pārsniedza 278 miljonus eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!