Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" lidmašīnu pilotu kabīnēs sāk izmantot "Apple iPad" planšetdatorus, informē lidsabiedrībā.

Tās esot investīcijas modernizācijā, kas nodrošinās darbības efektivitāti un samazinās papīra un degvielas patēriņu. Investīciju apjoms netiek atklāts.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss skaidro, ka "airBaltic" piloti sākuši "iPad" izmantošanu, lai aizvietotu smagās lidojumu somas, kurās atrodas lidojuma informācija, rokasgrāmatas, navigācijas un citi uzziņu materiāli papīra formātā. Laikā, kad šis projekts tiks ieviests pilnībā, gada laikā tikšot ietaupīti aptuveni divi miljoni papīra lapu.

Piloti savās lidojumu somās pārnēsājot aptuveni 10-15 kilogramus ar lidojumam nepieciešamo informāciju, rokasgrāmatām un uzziņu materiāliem. Tās aizvietojot ar "iPad" jeb elektronisko lidojumu somu, šis slogs tiek samazināts līdz 0,7 kilogramiem, kas reizē nodrošina arī degvielas ietaupījumu. Tas arī nozīmējot, ka šaurajā pilotu kabīnē būs vairāk vietas un uzziņu materiālu atjaunināšana un koriģēšana būs krietni efektīvāka, turklāt jaunās procedūras palīdzēšot "airBaltic" vēl vairāk uzlabot tās vadošos punktualitātes rādītājus.

"airBaltic" viceprezidents lidojumu vadības jautājumos Pauls Cālītis skaidro, ka elektroniskā lidojumu soma ir kārtējā videi draudzīgā iniciatīva, kuru aviokompānija "airBaltic" īsteno, lai turpinātu inovācijas darbībā un pakalpojumos.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas "airBaltic" piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 25 lidmašīnas: piecas "Boeing 737-500", astoņas "Boeing 737-300" un 12 "Bombardier Q400 NextGen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!