Foto: Publicitātes attēli
Pirmdien 28 Latvijas startapu uzņēmumu komūnas dalībnieki apvienojušies un oficiāli izveidojuši "Latvijas Start-up uzņēmumu asociāciju".

"Jaunās organizācijas mērķi ir attīstīt Latvijas startapu uzņēmumu ekosistēmu, savienot to ar pārējo pasauli, popularizēt startapu kustību Latvijā un pasaulē, aizstāvēt tās intereses un sekmēt savstarpējo cieņu un sadarbību startapu uzņēmumu starpā," portālam "Delfi" skaidroja asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Zaiceva.

Pašreizējais biedru saraksts ietver Latvijas startapu uzņēmumu flagmaņa "Infogr.am" līdzdibinātāju – Uldi Leitertu, bezpilota lidaparātu ražotāju "Airdog", Latvijas vecāko startapu uzņēmumu kopā strādāšanas telpu "TechHub Riga".

Tāpat asociāciju pārstāv "Naco Technologies", Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācija, bijušais Latvijas Republikas ekonomikas ministrs – Daniels Pavļuts, "Rietumu Bank" valdes locekli – Renāta Lokometa, Eiropas Investīciju Fonda reģionālais menedžeris Krišjānis Zariņš un daudzi citi startapu uzņēmumi, organizācijas un privātpersonas.

"Latvijas startapu uzņēmumi ir piesaistījuši vairāk nekā 100 miljonus eiro investīcijas. Šī ir tikai publiski izpaustā informācija. Es esmu pārliecināta, ka Latvijai ir visi nepieciešamie potenciālie priekšnosacījumi, lai kļūtu par Ziemeļaustrumu Eiropas start-up uzņēmumu kustības centru. Mēs jau tagad strādājam pie juridiskas definīcijas, kas atšķirtu startapu uzņēmumus no mazajiem un vidējajiem uzņēmumiem. Šis ir pirmais solis, lai veidotu regulatoro vidi, kas veicina startapu uzņēmumu ekonomiku. Mums jau ir saraksts ar prioritāriem uzdevumiem un esam gatavi veidot Latviju kā valsti, kas ir atvērta inovācijām un ir pievilcīga ārzemju investoriem," turpina skaidrot Zaiceva.

"Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija" ir atklāta iniciatīva un tās dibinātāji aicina tai pievienoties jaunus dalībniekus. Asociācijas oficiālais atklāšanas pasākums norisināsies 9. martā pulksten 17.00 "Nordic Club House" telpās, Kalēju ielā 3. Interesenti aicināti pievienoties Facebook pasākumam šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!