Tehnoloģiju uzņēmums "Apple" patlaban runā ar Ķīnas akumulatoru ražotājiem "Contemporary Amperex Technology" (CATL) un BYD par nākotnes automašīnu ražošanu, raksta "Reuters".

Četras personas, kas pārzina situāciju, "Reuters" informāijušas, ka "Apple" pagaidām pēta iespējas nākotnes auto ražošanai, un sarunu process ar vairākiem ražotājiem ir vēl agrīnā stadijā. Tiesa gan, viens bremzējošs faktors vismaz sadarbībai ar CATL ir "Apple" uzstādījums, ka ražošanas vieta jāveido ASV, taču akumulatoru ražotājs ir piesardzīgs, ņemot vērā spriedzi starp ASV un Ķīnas valdībām.

Pagaidām gan "Apple" nevienā paziņojumā nav oficiāli apstiprinājis plānus saistībā ar auto ražošanu, taču kompānijas vadītājs Tims Kuks nesen "Sway" podkāstā runājis par autonomo automašīnu piedāvātajām iespējām. "Autonomija pati par sevi ir pamata tehnoloģija, vismaz es tā uzskatu," viņš teicis. "Ja pakāpjamies atpakaļ, automašīna daudzos veidos ir robots. Autonoma automašīna ir robots. Un ir daudz dažādu iespēju, ko var darīt ar autonomiju. Redzēsim, ko "Apple" darīs. Mēs iekšēji kompānijā pētām ļoti daudz aspektus, un daudzi no tiem netiek realizēti. Es nesaku, ka šis netiks," viņš sacījis "CNBC".

Tirgū valda runas, ka "Apple" pasažieru automašīnas plāno sākt ražot 2024. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!