Foto: Publicitātes foto

Otrdien "Apple" prezentēja savus nākamās paaudzes viedtālruņus "iPhone 12". Tie būs pieejami dažādos izmēros un tagad arī ar 5G sakariem. Tāpat kā viedpulksteņiem, arī "iPhone" komplektā vairs nebūs atrodami lādētāji.

Pieteikti tika divi "iPhone 12" un divi "iPhone 12 Pro" modeļi. Visi tālruņi ir aprīkoti ar "Apple" pašu izstrādāto A14 procesoru un 5G sakaru čipkopu. Kā ierasts – tie ir ātrāki nekā visi iepriekšējie ražotāja viedtālruņi.

"iPhone 12", kas visticamāk būs populārākais modelis, ir aprīkots ar 6.1 collu ekrānu. Taču tiem, kam tas šķiet par lielu, "Apple" šogad piedāvā arī mazāku tālruni – "iPhone 12 mini" ar 5.4 collu ekrānu. Abiem tālruņiem ir divas fotokameras – platlenķa un īpaši plata leņķa kamera. Abas ar 12 megapikseļu matricu.

Būtiski jaudīgāki foto un video jomā ir "Pro" un "Pro Max" modeļi (6.1 un 6.7 collas). Tie ir aprīkoti ar trim galvenajām kamerām, kur blakus platajām ir arī teleobjektīvu kameras. Īpaši uzlabotas kameru sensoru un procesoru spējas. Fokusa noteikšana, detalizācija, dinamiskais diapazons un attēla apstrāde sola vēl nebijušas iespējas telefonu fotogrāfijā. "Apple" arī izstrādājis īpašu RAW attēlu faila formātu, kas pieļauj ļoti plašas fotogrāfiju apstrādes iespējas.

Tāpat uzlabotas arī telefonu video spējas. "Pro" tālruņi spēj uzņemt video "Dolby Vision" standartā ar līdz pat 4K izšķirtspēju un 60 kadriem sekundē. Turklāt video parametri ir rediģējami, veicot apstrādi turpat telefonā.

Lielākais un dārgākais "iPhone 12 Pro Max" aprīkots arī ar galvenās kameras matricas stabilizāciju.

Visi "Pro" un "parastie" telefoni tikuši pie jauna dizaina ar plakanām malām, kas atgādina iepriekšējos "iPhone 4" modeļus. Interesants jaunums ir tālruņu aizmugurē iestrādāts magnētu bloks, kas ļauj tālruņiem pievienot dažādus aksesuārus – vāciņus, maciņus, bezvadu lādētājus u.c.

Runājot par lādētājiem, – tie jauno "iPhone" pircējiem būs jāiegādājas atsevišķi, jo komplektā vairs netiks iekļauti. Tāpat arī austiņas vairs nebūs atrodamas tālruņu kastītē un nāksies pirkt jaunas vai lietot vecās. Šādu lēmumu neiekļaut komplektā aksesuārus "Apple" pieņēmis, lai mazinātu vides piesārņojumu.

Jaunie "iPhone 12" Latvijā gaidāmi drīzumā. 12 un "12 Pro" no 30. oktobra, bet "12 mini" un "12 Pro Max" no 13. novembra. To cenas visticamāk sāksies no 780 eiro par "mini" modeli, 880 eiro par "parasto" un 1100 un 1200 par "Pro" modeļiem. Izvēloties lielāku atmiņu, cenas, protams, arī pieaugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!