Foto: Publicitātes attēli

Trešdien, 15. aprīlī, "Apple" virtuāli prezentēja jaunu "iPhone" modeli ar pazīstamu nosaukumu "SE". Tāpat kā pirms četriem gadiem izlaistais "SE", arī šis ir lētākais tālrunis uzņēmuma klāstā. Diemžēl tas vairs nav mazs.

Jaunais "iPhone SE" ir būtībā pārstrādāts "iPhone 8" – tam praktiski tāds pats dizains ar nu jau labu laiku neredzēto "pieri" un "zodu" ekrāna augšā un apakšā. Tāpat tam ir "Touch ID" pirkstu nospiedumu lasītājs, nevis "Face ID" sejas atpazīšanas kameras kā citiem pēdējo gadu "iPhone".

Tālrunim ir 4,7 collu, 1334x750 izšķirtspējas LCD ekrāns. To darbina jaunākās paaudzes A13 procesors, kāds atrodams arī citos jaunākajos "iPhone" modeļos. Jaunais tālrunis ir arī mitruma un putekļu izturīgs.

Pretēji tradīcijai katru jauno tālruni aprīkot ar arvien vairāk kamerām, šim "iPhone" ir tikai viena galvenā fotokamera. Tai ir 12 megapikseļu izšķirtspēja un f1.8 objektīvs. Arī bez papildus kameru un sensoru palīdzības, "Apple" piedāvā portretu foto režīmu ar izpludināto fonu. Kamera spēj uzņemt arī 4K video ar 60 kadriem sekundē.

Ar iebūvēto 1821 mAh akumulatoru, "Apple" sola tālruņa darbības laiku līdz 13 stundām. Līdz 50% ietilpībai to varot uzlādēt 30 minūtēs. Tāpat pieejama arī bezvadu uzlādes iespēja.

Jaunais "iPhone SE" būs pieejams ar 64, 128 vai 256 gigabaitu atmiņu un korpusu trīs krāsās - melnā, baltā un īpašajā sarkanajā. Eiropas tirgū tālruņa cenas sāksies no 479 eiro. Tas būs pieejams aprīļa beigās.

Ar šī tālruņa iznākšanu jāsecina, ka "Apple" vairs neplāno ražot maza izmēra viedtālruņus, kāds bija iepriekšējais SE un visi "iPhone" pirms tam. Arvien ir daudz mazo telefonu fanu, kas izvēlas lietot vecākas ierīces to izmēru ērtības dēļ. Diemžēl šī tirgus niša ir pamesta novārtā, jo telefonus ar 4 collu ekrānu nepiedāvā vairs neviens no plaši pazīstamiem ražotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!