Foto: Publicitātes foto

Latvijas dalību pasaules medicīnas izstādē "Medica 2021" atklāj inženiertehnisko risinājumu kompānija "JK Energo". Pašmāju uzņēmums sadarbībā ar "E. Gulbja laboratorijas" speciālistiem no vairāk nekā 150 valstīm prezentē inovatīvo bezkontakta analīžu nodošanas iekārtu.

Latvijas inženieru radītā bezkontakta analīžu nodošanas iekārta ir unikāls risinājums, kas samazina pacientu un medicīnas personāla savstarpējo kontaktu. Robotizētā tehnoloģija nodrošina pēc iespējas efektīvāku Covid-19 inficēto personu identificēšanu, atvieglo slimnīcas personāla noslodzi, kā arī uzlabo testēšanas procesa loģistiku.

"Tas ir būtisks atskaites punkts ne vien uzņēmuma attīstībai, bet arī Latvijas eksportam. Mēs saskatām automatizēto risinājumu potenciālu starptautiski, jo veselības aprūpes un medicīnas nozares izaicinājumu iespaidā pieprasījums pēc inovatīviem produktiem strauji palielinās visā pasaulē. Šī ir iespēja apgūt jaunu sadarbības partneru tirgus, kā arī radīt ieguvumus gan valsts reputācijai, gan atpazīstamībai," uzskata inženiertehnisko risinājumu uzņēmuma "JK Energo" vadītājs Jānis Vilmanis.

Inovatīvā iekārta ir paredzēta daudzpusīgu testējamo analīžu paraugu komplektu izdošanai un pieņemšanai. Tehnoloģija aprīkota ar personu autentifikācijas un atbilstošas uzglabāšanas temperatūras funkcijām. Tās autori ir "JK Energo" sadarbībā ar "E. Gulbja laboratoriju". Pirmo šāda veida ierīci 2020. gada decembrī uzstādīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā.

"Partnerības rezultātā globāli tiek prezentēta moderna medicīnas tehnoloģija. Tā sniedz ievērojamas priekšrocības testējamo materiālu diagnostikā, jo attālināti vadāmo pašapkalpošanās iekārtu var uzstādīt attālākā reģionā, kur rodas vajadzība operatīvi īstenot plašāku testēšanu. Svarīgi likt par inovāciju manīt arī pārējai pasaulei, jo risinājums jau sekmīgi apliecinājis savu veiktspēju Latvijā," pauž "E. Gulbja laboratorijas" ārsts, valdes loceklis Didzis Gavars.

Izstāde ir viena no lielākajām pasaulē un norisinās katru gadu, apskatot tādus tematus kā diagnostika un ārstēšana, veselības informācijas tehnoloģijas, katastrofu medicīna, veselības politika, arī ar sporta medicīnu, fizioterapiju un medicīnas personāla izglītību saistītus jautājumus.

Vispasaules izstāde "Medica 2021" līdz 18. novembrim noris Vācijas pilsētā Diseldorfā.

Latvijas inteliģento inženiertehnisko risinājumu uzņēmuma "JK Energo" pamatdarbība saistīta ar daudzpusīgu inovatīvo produktu izstrādi, sākot no projektēšanas līdz realizācijai. Kompānija dibināta 2013. gadā, apvienojot robottehnikas nozarē pieredzējušu inženieru komandu, kas ir autori pasaulē pirmās bezkontakta analīžu nodošanas iekārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!