Foto: EPA/Scanpix/LETA

Tikai divas nedēļas pēc tam, kad "Nikon" prezentēja savu jauno fotokameru sēriju "Z", arī "Canon" nācis klajā ar jauno "EOS R" sēriju – abām konkurējošajām japāņu kompānijām tā ir debija bezspoguļa fotokameru tirgū ar 35 mm sensoru (jeb "full frame").

"Canon EOS R" ir CMOS sensors ar 30,3 megapikseļiem un "Digic 8" datu apstrādes procesors. Jaunajam "Canon R" fotoaparātam ir arī jauna tipa bajonete – "RF". Līdz ar jauno "R" sēriju "Canon" prezentējis arī četrus fotoobjektīvus, kas speciāli tai radīti. Savukārt līdzšinējos "EF" un "EF-S" bajonetes objektīvus "Canon R" fotoaparātiem varēs pievienot caur speciālu adapteri.

"Canon EOS R" dabīgā ISO jutība ir no 100 līdz 40 000 (palielināma līdz 50 – 102 400). Jaunā fotokamera atbalsta ne tikai 14 bitu "raw" formātu, bet arī jauno "C-Raw", kas nodrošināšot mazākus faila izmērus. Mehāniskais slēdzis spēj nodrošināt līdz 1/8000 sekunžu ātrumu.

Jaunajai fotokamerai ir magnija sakausējuma korpuss, kas nodrošina aizsardzību pret mitrumu. Savukārt elektroniskajam skatumeklētājam ir 3,69 miljonu punktu izšķirtspēja. Vēl fotokamerai ir atvāžams un grozāms 3,2 collu LCD ekrāns.

Diemžēl "Canon EOS R" fotokamerai, tāpat kā nesen prezentētajām "Nikon Z" fotokamerām, ir tikai viena atmiņas kartes (UHS-II) ligzda, ko daudzi profesionālie apskatnieki atzīmēja kā būtisku trūkumu. Jaunajai "Canon" fotokamerai ir HDMI, USB-C, mikrofona un austiņu ligzda, kā arī pults atbalsts. No bezvadu savienojuma protokoliem ir pieejams Wi-Fi un "Bluetooth". "Canon EOS R" atbalsta arī videoierakstīšanas funkciju līdz pat 4K izšķirtspējā (ar 30 kadriem sekundē).

"Canon EOS R" tirdzniecībā nonāks oktobrī un maksās no 2299 dolāru, kas ASV tirgū ir nedaudz dārgāk par tiešajiem konkurentiem "Nikon Z6" un "Sony A7 III".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!