Foto: Shutterstock

ASV drošības uzraugi sākuši izmeklēt vienpadsmit gadījumus, kuros "Tesla" elektroautomašīnas ietriekušās uz ceļā stāvošos operatīvajos transportlīdzekļos.

CNN vēsta, ka ASV federālie produktu drošības uzraugi ir uzsākuši izmeklēt vienpadsmit atsevišķus gadījumus, kad "Tesla" elektroautomobīļi, izmantojot iebūvētās autopilota funkcijas, ir ietriekušies operatīvo dienestu transporta līdzekļos. Izmeklēšanas dati liecina, ka septiņos gadījumos ir bijuši cietušie un ir konstatēts arī viens nāves gadījums.

Negadījumi notikuši pārsvarā naktī, kad "Tesla" automašīnas ir braukušās garām citu satiksmes negadījumu vietām, kurās jau strādāja operatīvi dienesti. Pārbaudes informācija liecina, ka stāvošo dienestu automašīnām bija ieslēgtas brīdinājuma gaismas, vai izvietotas citas likumā noteiktās brīdinājuma zīmes.

CNN vēsta, ka "Tesla" akciju cena kritusies par 5%, kad ziņas par izmeklēšanu nākušas gaismā.

Jāmin, ka jau iepriekš "Tesla" automašīnu autopilotu funkcionālitāte, kuru nevar izmantot virknē pasaules valstu, ASV ir nonākusi uzmanības centrā un radījusi bažas par tās drošību. Jau 2018. gadā kāda vadītāja nāve tika saistīta ar nepilnībām programmatūrā.

"Tesla" gan ir vairākkārt norādījusi, ka šī brīža programmas nepadara automašīnas pilnībā autonomas un tās ir aizliegts izmantot, ja neviens neatrodas vadītāja krēslā. Tomēr drošības eksperti uzskata, ka, iespējams, ir nepieciešams uzlabot veidus kā programmatūra darbojas un piesaista šofera uzmanību bīstamās situācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!