Foto: Publicitātes foto

Tehnoloģiju uzņēmums "Google" un Latvijas Ekonomikas ministrija uzsāk programmu Latvijas uzņēmumu digitālo prasmju stiprināšanai. Jaunā specializētā programma "Izaugsme ar Google" līdz šā gada beigām nodrošinās bezmaksas apmācības aptuveni 3 000 mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjiem, paplašinot viņu zināšanas un prasmes tādās jomās kā e-komercija, eksports, digitālais mārketings un tehnoloģiju integrācija uzņēmējdarbībā.

Reģistrācija sākas šodien.

Programmas "Izaugsme ar Google" mērķis ir palīdzēt Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem uzlabot digitālo prasmju apguvi un pielietošanu, kā arī sekmēt, lai Latvijas iedzīvotāji varētu pilnībā izmantot digitālo iespēju priekšrocības.

"Sadarbībā ar "Google" aicinām uzņēmējus un ikvienu interesentu iesaistīties bezmaksas apmācību programmā, lai stiprinātu digitālās prasmes un spētu aizsargāt savu biznesu pārmaiņu situācijās. Uzņēmumu digitalizācijas līmenis lielā mērā ietekmē arī to spēju pielāgoties dažādām situācijām un pieņemt jaunus izaicinājumus, kas šodien ir īpaši svarīgi," pauž Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

"Mēs vēlamies palīdzēt Latvijas uzņēmumiem un to darbiniekiem pilnībā izmantot digitālo rīku potenciālu savas uzņēmējdarbības un profesionālo gaitu pilnveidei. Mūsdienās ir īpaši svarīgi, lai Latvijas uzņēmumi uzlabotu savu biznesa noturību, paplašinātu darbību starptautiskā mērogā un sagatavotos darba tirgus nākotnei. Digitālo rīku izmantošanas veicināšana uzņēmumā un pārliecība, ka darbiniekiem ir nepieciešamais digitālo prasmju līmenis, ir panākumu atslēga," norāda Marta Poslada (Marta Poślad), "Google" sabiedriskās politikas direktore Centrālās un Austrumeiropas reģionā.

"Saskaņā ar ES Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksa (DESI) rādītājiem Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu digitalizācija nenotiek tik strauji kā lielo uzņēmumu grupā. "Google" piedāvātās apmācības būs iespēja, kā stimulēt uzņēmumus uzlabot savu efektivitāti, izmantojot digitālā mārketinga iespējas. Šīm aktivitātēm jau šobrīd ir pieejams valsts līdzfinansējums, bet rudenī uzņēmējiem piedāvāsim jaunu atbalsta programmu, kura sniegs iespēju daudz plašākā mērogā integrēt dažādus digitālos risinājumus uzņēmumu darbībā," stāsta LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Programma "Izaugsme ar Google" nodrošinās "Google" apmaksātus tiešsaistes kursus, dažādus rīkus, kā arī izglītojošas programmas ne tikai esošajiem uzņēmumiem un to darbiniekiem, bet arī tiem, kuri ir sava biznesa ceļa sākumā vai vēlas veidot karjeru šajā jomā.

Sadarbībā ar vietējiem partneriem — digitālā mārketinga apmācību centru "Digital Journey" un e-komercijas izaugsmes atbalsta platformu "eCOMHUB", "Google" nodrošinās apmācības zināšanu un prasmju apguvei tādās jomās kā eksports, e-komercija, digitālais mārketings, tehnoloģiju integrācija uzņēmējdarbībā u.c.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, daļa no programmas piedāvās arī apmācības par kiberdrošības tēmu, palīdzot cilvēkiem iepazīties ar izplatītākajiem drošības apdraudējumiem tiešsaistē un praktiskiem veidiem, kā aizsargāt uzņēmuma datus, ierīces un mājaslapas. Apmācības būs piemērotas visiem mazo un vidējo uzņēmumu darbiniekiem, kuri vēlas uzlabot savas digitālās prasmes.

Lai apmeklētu apmācības, ir jāreģistrējas, norādot vēlamo kursu tēmu, datumu un laiku. Apmācības sāksies 19. aprīlī un norisināsies tiešsaistē. Apmācības notiks latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!