Foto: Publicitātes foto
Pērn interneta patēriņš mobilo sakaru operatora “Bite” tīklā ir palielinājies par 83%, tāpēc uzņēmums ir paplašinājis tīkla pārklājumu un audzējis tā kapacitāti. 2020. gadā “Bite” uzstādījusi 44 jaunas bāzes stacijas gan Rīgā, gan reģionos, savukārt, aprīkojot bāzes stacijas ar papildu šūnām, tīkla kapacitāti izdevies palielināt par 25%, informē uzņēmumā.

Lielai daļai klientu pārejot uz attālinātu darbu un mācībām, ikdienas mobilā interneta patēriņš "Bites" tīklā ir palielinājies par aptuveni 83%. To ietekmējis arī strauji pieaugošais ierīču skaits, video satura patēriņš mobilajās ierīcēs un klientu datu lietojuma paradumu maiņa.

Šobrīd aptuveni pusi no interneta patēriņa veido video straumēšana tiešsaistē. Piemēram, cilvēki darbam un mācībām arvien vairāk izmantojuši tādas video saziņas vietnes kā "Zoom", "MS Teams" u.c., bet brīvo laiku pavadījuši, straumējot video saturu "Go3", "Netflix", "Youtube" u.tml. video straumēšanas platformās. Kā otrs nozīmīgākais faktors ir informācijas meklēšana tīmeklī, veidojot vairāk nekā trešo daļu no kopējā datu patēriņa apjoma. Tāpat attālināto mācību un darba formāts arī kopumā vairojis mobilo ierīču skaitu mājsaimniecībās.

Lai stiprinātu mobilo sakaru tīkla kapacitāti un pārklājumu, "Bite" aizvadītajā gadā tā attīstībā investējusi vairāk nekā 10 miljonus eiro. Rezultātā pērn ir izbūvētas 44 jaunas bāzes stacijas, bet, lai palielinātu tīkla kapacitāti, esošās bāzes stacijas aprīkotas ar papildu 1200 šūnām.

"Ņemot vērā klientu un ierīču augošo skaitu, kā arī nepieciešamību pēc lielāka datu apjoma, kas gadu no gada tikai turpina palielināties, tīkla infrastruktūras attīstība ir nemainīga "Bites" prioritāte. Redzot, ka arī turpmākajos gados tehnoloģijas ieņems arvien nozīmīgāku lomu gan cilvēku, gan uzņēmumu ikdienā, ne vien izmantojot dažādas tiešsaistes funkcijas, bet arī papildu ierīces, piemēram, viedpulksteņus ar eSIM tehnoloģiju, dažādus sensorus "gudrajiem" risinājumiem, tehnoloģijas ar 5G atbalstu u.tml., lieliem soļiem virzāmies pretī arī 5G ieviešanai," stāsta "Bites" vadītājs Kaspars Buls.

Viņš papildina, ka arī šogad "Bite" tīkla attīstības infrastruktūrā ieguldīs aptuveni 10% no apgrozījuma, plānojot uzstādīt 60 jaunas bāzes stacijas visā Latvijā. Kopumā "Bitei" šobrīd ir 875 4G bāzes stacijas un 7 bāzes stacijas, kas aprīkotas ar 5G tehnoloģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!