Foto: LETA

Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" ("Bite") pērn strādāja ar 79,668 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 30,6% un bija 8,645 miljoni eiro, trešdien žurnālistus informēja "Bite" vadītājs Kaspars Buls.

Šie ir konsolidētie "Bite Latvija" un meitasuzņēmuma "TeleTower" finanšu dati. 2015. gadā "Bite" apgrozījums bija 68,200 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa sasniedza 6,618 miljonus eiro.

"Bite" šogad nāks klajā ar savu televīzijas piedāvājumu mobilajās ierīcēs. Buls norādīja, ka uzņēmums pērn sācis izstrādāt savu stratēģiju televīzijai mobilajām ierīcēm un šogad nāks klajā ar savu piedāvājumu. "Televīzija būs tas, uz ko šogad vērsīsim savu fokusu," piebilda Buls.

Uzņēmuma klientu skaits sasniedzis 550 000 cilvēku.

"Bite" pērnā gada beigās strādāja 572 darbinieki, no tiem daļa Rīgas birojā, daļa - zvanu centros Saldū un Jelgavā, bet vēl daļa - 39 uzņēmuma klientu apkalpošanas centros. 2015.gada beigās uzņēmums nodarbināja 456 darbiniekus.

Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam "Bite Lietuva".

Kā ziņots, Zviedrijas mediju koncerns MTG pārdevis savu raidorganizāciju biznesu Baltijas valstīs starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijai "Providence Equity Partners", kas Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu "Bite Group", kā arī kontrolē 28,5% Latvijas interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja "Baltcom" kapitāldaļu.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, "Kanāls 2" un radiostacija "Star FM", kā arī interneta portāli "Tvplay" un "Skaties". MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija "Viasat Eesti", televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un "Viasat Sport Baltic".

Darījumu vēl vērtē visu trīs Baltijas valstu konkurences uzraugi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!