Foto: Publicitātes foto

Igaunijas uzņēmums "Bolt" patlaban ir pēdējā posma sarunās ar Vācijas jaunuzņēmumu "Tier" par tā iegādi, ziņo "Sifted".

Medijs ziņo, ka "Bolt" pašlaik veic "Tier" padziļinātu analīzi, un vienošanās par potenciālo novērtējumu vēl nav panākta. Darījums varētu tikt noslēgts tuvāko nedēļu laikā.

Informācija par darījumu nākusi klajā pēc tam, kad "Tier" emitēja konvertējamās obligācijas 30 miljonu eiro vērtībā galvenokārt esošajiem investoriem. Uzņēmuma investoru vidū ir "Speedinvest", "Northzone", "Mubadala Capital", "Goldman Sachs" un "SoftBank".

Berlīnē bāzētais jaunuzņēmums iespējamo pārdošanu bija apspriedis arī ar ASV uzņēmumu "Lime", taču šīs sarunas ir beigušās, "Sifted" pastāstījusi uzņēmumam tuvu stāvoša persona.

Ziņas par šo darījumu nāk laikā, kad mikromobilitātes sektorā notiek konsolidācijas vilnis, jo uzņēmumiem ir grūti iegūt kapitālu izaugsmei un izmaksas ir augstas. Mikromobilitātes uzņēmēji un investori ir stāstījuši "Sifted", ka tuvāko sešu mēnešu laikā šajā sektorā gaidāmi daudzi apvienošanās un pārņemšanas darījumi.

Eiropā patlaban dominē četri lieli tā sauktie vietējie uzņēmumi – "Tier", "Bolt", "Voi" un "Dott", ASV uzņēmumi "Bird" un "Lime" un daudz mazāku vietējo operatoru, piemēram, "Pony" Francijā, "Beryl" Apvienotajā Karalistē un "Ryde" Ziemeļvalstīs.

Uzņēmums "Tier", kam pieder elektriskie skrejriteņi un elektrovelosipēdi 560 pilsētās visā pasaulē, ir piedzīvojis sliktu gadu. Saskaņā ar uzņēmumam tuvu stāvošas personas teikto, kompānijai ir vairāk nekā 130 miljonu eiro parāds, un uzņēmums aizvien strādā ar lieliem zaudējumiem. Tas ir piedzīvojis vairākas atlaišanas kārtas, 2022. gada augustā samazinot darbiniekus par 180, bet 2023. gada janvārī atlaidis vēl 100 cilvēkus.

"Bolt" pārstāvji stāstījuši "Sifted", ka nākamajos 12 mēnešos kompānija strādās ar peļņu un 2025. gadā plāno veikt IPO.

Kaut arī kompānijas darbība ar "Tier" pārklājas vairākos tirgos, "Bolt" nepiedāvā mikromobilitātes pakalpojumus ASV vai Francijā. Vienlaikus "Bolt" strādā vairākos mazākos tirgos, kur "Tier" nestrādā, piemēram, Gruzijā, Igaunijā, Lietuvā un Rumānijā.

Šī iegāde ļautu "Bolt" paplašināties vairākās nozīmīgās ģeogrāfiskās vietās. Tas arī būtu pirmais lielais iegādes darījums mikromobilitātes nozarē.

"Tier" un "Bolt" pārstāvji uzsvēruši, ka nekomentē baumas vai spekulācijas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!