Foto: Publicitātes attēli

Eiropas mobilitātes platforma 'Bolt' uzsākusi sadarbību ar Pasaules Bankas Grupas biedru – IFC (International Finance Corporation), lai veicinātu mobilitātes pakalpojumu pieejamību valstīs ar strauji augošu ekonomiku, informē uzņēmums.

IFC investīcijas 20 miljonu eiro apmērā un konsultāciju pakalpojumi, palīdzēs 'Bolt' paplašināt mobilitātes risinājumus, kas tādējādi radītu papildu peļņas iespējas iedzīvotājiem, stimulētu maza mēroga uzņēmējdarbību un uzlabotu piekļuvi transporta infrastruktūrai.

IFC finansējums būs paredzēts pakalpojumu attīstīšanai Austrumeiropā, tostarp Ukrainā, un Āfrikas tirgos, piemēram, Nigērijā un Dienvidāfrikā.

Piemēram, jau šobrīd 'Bolt' ir uzsācis pilotprojektu Dienvidāfrikā, izveidojot kopbraukšanas pakalpojumam jaunu kategoriju "tikai sievietēm" – tā mērķis ir veicināt drošības sajūtu un uzlabot sieviešu mobilitāti, tostarp sniegt darba iespējas. IFC atbalstīs 'Bolt' uzsākto darbību, lai iedrošinātu sievietes un uzlabotu piekļuvi drošiem un pieejamiem pārvadājumiem, kā arī radot jaunas ekonomiskās iespējas.

"Tehnoloģijas var un tām vajadzētu pavērt jaunus ceļus ilgtspējīgai attīstībai, tostarp, sniegt papildu iespējas sievietēm. Mūsu ieguldījuma mērķis 'Bolt' platformā ir palīdzēt izmantot tehnoloģijas tā, lai transformētu transporta nozari videi labvēlīgā veidā, radītu elastīgākas darba iespējas sievietēm un nodrošinātu drošu transporta pieejamību jaunos, augošos tirgos," skaidro IFC Vecākā operatīvās darbības viceprezidente Stefānija fon Frīdeburga (Stephanie von Friedeburg).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!