Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Brazīlijas patērētāju tiesību aizsardzības aģentūra piemērojusi 2 miljonu ASV dolāru sodu kompānijai "Apple", jo kompānija "iPhone 12" komplektā nav iekļāvusi lādētāju, raksta "The Verge".

Ziņojumā teikts, ka "Apple" iesaistījusies maldinošā reklāmā, pārdodot ierīci bez lādētāja un ar negodīgiem nosacījumiem.

Pagājušā gada oktobrī "Apple" paziņoja, ka "iPhone 12" un jaunāku telefonu modeļu pārdošanas komplektā netiks iekļauts lādētājs un austiņas, un kā iemeslu kompānija minēja vides aizsardzības problēmas. Komplektā iekļauts tikai USB-C Lightning kabelis. "Apple" pārstāvji skaidro, ka tādā veidā uzņēmums var samazināt izejmateriālus, ko iztērē, pārdodot katru "iPhone", jo neiekļaujot šos aksesuārus, iespējams samazināt tālruņa kastītes izmērus. Kompānijas pretinieki gan sacījuši, ka visdrīzāk šādā veidā "Apple" var samazināt piegādes izmaksas, turklāt vides eksperti sacījuši, ka ietekme uz vidi šādā veidā ir minimālā.

Patērētāju tiesību aizsargs sacījis, ka vaicājis "Apple", vai kompānija samazinās "iPhone 12" cenu, ņemot vērā, ka komplektā nav iekļauts lādētājs, taču nav saņēmis atbildi. Tāpat uzraugs sacījis, ka kompānija nav palīdzējusi klientiem, kuru "iPhone" atjauninājumu rezultātā radušās problēmas ar atsevišķām funkcijām. Aģentūras pārstāvis sacījis, ka "Apple" jārespektē likumi un institūcijas. "Apple" pārstāvji komentārus par šo gadījumu nav snieguši.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!