Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Britu miljardiera Ričarda Brensona uzņēmums "Virgin Orbit" atlaidīs 85% jeb 675 darbiniekus un vismaz "pārskatāmā nākotnē" pārtrauks savu darbību, paziņojis uzņēmums.

Ievērojamais darbinieku skaita samazinājums notika pēc tam, kad grūtībās nonākušais uzņēmums 16. martā paziņoja par darbības pārtraukumu, lai piesaistītu papildu finansējumu.

Plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija, ka uzņēmuma vadītājs teicis darbiniekiem, ka uzņēmums apturēs savu darbību līdz turpmākam paziņojumam.

"Diemžēl mēs nevarējām nodrošināt finansējumu, lai pārliecinoši turpinātu uzņēmuma darbību," izpilddirektors Dens Hārts atzinis darbiniekiem, raksta CNBC.

Hārts darbiniekiem skaidrojis, ka uzņēmumam "nav citas izvēles", kā tikai īstenot "ārkārtīgi sāpīgas izmaiņas", tostarp atlaist gandrīz visus uzņēmuma darbiniekus.

Šī gada sākumā "Virgin Orbit" raķetei neizdevās pabeigt pirmo satelīta palaišanu no Apvienotās Karalistes.

Brensona investīciju firma "Virgin Investments" līdz šim ieguldījusi 10,9 miljonus ASV dolāru (8,8 miljonus mārciņu) Virgin Orbit, "lai finansētu atlaišanas pabalstus un citas izmaksas, kas saistītas ar darbaspēka samazināšanu".

"Virgin Orbit" paziņojis, ka sagaida, ka maksājumi par darbinieku atlaišanu un citas izmaksas sasniegs aptuveni 15 miljoni dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!