Foto: DELFI

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina mūsdienu amatniecības meistarus, kas iepriekš ir piedalījušies klātienes tirdziņos un izgājuši komisijas pārbaudi, pieteikties dalībai virtuālajā gadatirgū "egadatirgus.lv".

"Līdz ar pulcēšanās ierobežojumiem šogad tika pārcelts ne tikai 50. jubilejas Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja rīkotais ikgadējais gadatirgus, bet arī daudzi citi pasākumi ar tirdziņiem, kuros savus darbus iegādāties piedāvāja arī meistari, kas darina dažādas mūsdienīgas lietas. Tāpēc virtuālais gadatirgus ir iespēja vienuviet piedāvāt iegādāties dažādus darinājumus, ko ar rokām veidojuši meistari tepat Latvijā," stāsta Brīvdabas muzeja direktora vietniece Kristīne Kūla.

Līdzšinējā gadatirgus dalībnieku virtuālos stendus kopš portāla atklāšanas augustā apmeklējuši vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku.

Interesi par "egadatirgus.lv" jo īpaši izrādījuši tautieši ārzemēs – ASV, Lielbritānijā, Vācijā, Īrijā, Austrālijā, Kanādā un citur. Visbiežāk tie ir cilvēki vecumā no 25-34 (27%) un 55-64 gadiem (22%). Ar mūsdienu amatnieku pieaicināšanu e-gadatirgus rīkotāji cer uzrunāt arī jauniešus vecumā līdz 24 gadiem.

"Līdz šim e-gadatirgum pieteikušies 200 vietējie amatnieki un mājražotāji, pārstāvot tradicionālos darinājumus no visas Latvijas, un daudziem varējām palīdzēt uzsākt tirdzniecību e-vidē," norāda "Luminor", kas ir projekta atbalstītājs, vadītāja Latvijā Kerli Gabrilovica.

Atšķirībā no pirmā uzsaukuma, kad e-gadatirgum tika aicināti pievienoties tradicionālā Gadatirgus dalībnieki, tagad tiek gaidīti pieteikumi arī no amatniekiem, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus.

Pieteikumi dalībai tiks gaidīti līdz šā gada 30. novembrim.

Tirgošanās portāls "egadatirgus.lv" darbojas kā e-katalogs, kurā pircēji no Latvijas un citām valstīm var aplūkot vietējo amatnieku un mājražotāju piedāvājumu un sazināties ar meistariem, lai iegādātos izvēlētās preces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!