Foto: DELFI

Piektdien Rīgā sākās vērienīgais tehnoloģiju, jaunuzņēmumu, politikas un dzīvesstila festivāls "Digital Freedom Festival", kas līdz 1. decembrim Rīgas Latviešu biedrības namā pulcēs vairāk nekā 1500 dalībnieku no visas pasaules. Visas dienas garumā portāls "Delfi" piedāvāja video tiešraidi no "Delfi Media LAB" skatuves. Tiešraide bija angļu valodā.

Pasākuma norisei pirmajā dienā bija iespējams sekot līdzi "Delfi" teksta tiešraidē un reportāžās, kā arī "Delfi" sociālo tīklu platformā "Facebook". 30. novembrī diskusijas par digitālo nākotni notika uz piecām skatuvēm, un pilnu pasākuma programmu iespējams aplūkot šeit.

Uz galvenās – "Nākotnes skatuves" – apsprieda tehnoloģiju ietekmi uz politiskajiem procesiem un veselības jomu, diskutēja par mākslīgo intelektu un aizspriedumiem, mūsdienīgu pilsētu dizaina veidošanu u.c. tēmām. Runātāju vidū bija mākslīgā intelekta pētniece un inženiere Hanana Salama no Francijas, lielpilsētu dizainers un humānākas urbānās vides radītājs Mīkaels Kolvils-Andersens no Dānijas, pasaulē lielākās ģenētikas datu glabāšanas un apmaiņas platformas pārstāvis Henrī Iness no ASV un daudzi citi.

Uz "Digital Freedom Festival" satura partnera "Delfi Media LAB" skatuves diskutēja par cilvēka inteliģenci, reklāmas un parakstīšanās (subscription) nākotni, tehnoloģiju ietekmi uz žurnālistiku u.c. Runātāju vidū bija Nacionālā Maskavas sabiedriskā radio korespondents Lusians Kims no ASV, tehnoloģiju korespondents žurnālā "The Economist" Hals Hodsons no Lielbritānijas, portāla "Delfi" īpašnieka – mediju grupas "Ekspress Grupp" – padomes loceklis un lielākais akcionārs Hanss Luiks no Igaunijas un citi.

Uz korporatīvo inovāciju skatuves diskutēja par mākslīgā intelekta pienesumu biznesa attīstībā, mašīnmācīšanos un virtuālajiem asistentiem, blokķēdēm korporatīvajā biznesā. Sadarbībā ar "Swedbank" notika diskusija par atvērtās sadarbības platformas jeb "Open Banking" iespējām un atvērto standartu API.

"PNB Investor Lounge" sadarbībā ar "PNB Banka" notika Investoru diena, kuras ietvaros norisinājās četri startup pitch konkursi ar pasaulē vadošiem akceleratoriem "500 Startups" un "Rockstart", kā arī "EIT Climate-KIC akceleratora", LU studentu Biznesa inkubatora rīkotie konkursi. Investoru dienas noslēgumā notiks "ātrie randiņi" ar investoriem.

Savukārt dzīvesstila skatuve piedāvāja zināšanas par apzinātību un meditāciju, ceļošanas tehnoloģijām u.c. dzīvesstila un personiskās pilnveidošanās tēmām.

""Digital Freedom Festival" ir pirmā tehnoloģiju konference jaunajā Latvijas simtgadē, tāpēc vēlamies uzdāvināt īpaši vērienīgu pasākumu. Nākotni kontrolēs tie, kas kontrolē tehnoloģijas. Tādēļ vedam uz Rīgu pasaules līmeņa zināšanas un kontaktus, lai stiprinātu savu vietu digitālajā revolūcijā. Novēlam Latvijai kļūt par reģiona līderi tehnoloģiju inovāciju jomā un pārsteigt pasauli," uzsver "Digital Freedom Festival" līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa.

1. decembrī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs par kriprotovalūtām, nākotnes darba vidi, emocionālo inteliģenci u.c. aktuālām tēmām. Tās vadīs pasaules līmeņa speciālisti. Sadarbībā ar "Biohacking.lv" no 1.-2. decembrim interesentiem būs iespēja piedalīties ekskluzīvā 24 stundu "biohacking retrītā", lai piedzīvotu unikālu prāta, ķermeņa un sociālās mijiedarbības pieredzi, iemācītos metodes pašsajūtas uzlabošanai, ko izmanto pasaules produktīvākie un ietekmīgākie cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!