Foto: F64

Banka "Citadele" izstrādājusi jaunu bankas mobilo aplikāciju, kas dod iespēju klientiem pieslēgties internetbankai caur telefonu vai planšetdatoru arī bez kodu kartes vai kodu kalkulatora. Tas iespējams, jo internetbankas aplikācija, kurā var autorizēties ar "MobileSCAN", un pats "MobileSCAN" autorizācijas risinājums ir apvienoti vienā ierīcē.

Jaunās aplikācijas izstrādē investēti aptuveni 500 000 eiro. Kopējais jaunās aplikācijas izstrādes budžets šogad pārsniegs vienu miljonu eiro.

"Mēs vēlamies izveidot Latvijā modernāko mobilo aplikāciju, lai klienti internetbanku mobilajā telefonā varētu lietot tik ērti, kā nekad līdz šim. Aplikācija ir unikāla ar to, ka beidzot apvieno internetbanku un kodu kalkulatoram līdzvērtīgu autorizācijas risinājumu "MobileSCAN" vienā ierīcē. Protams, tāds darbs prasa lielus ieguldījumus un komandas darbu. Citadeles E–biznesa un IT daļa ir strādājusi pusgadu, lai izveidotu jaunās aplikācijas pirmo versiju, kas būs labs pamats aplikācijas papildinājumiem," paziņojumā medijiem informē bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Pateicoties bankas akcionāriem, tehnoloģiju attīstības jomā banka varējusi piesaistīt ekspertus no Ziemeļamerikas.

Jaunajā aplikācijā ir vairākas jaunas funkcijas, piemēram, iespēja pieslēgt "Ātro atlikumu" un redzēt kontu atlikumu, neievadot pieslēgšanās vārdu un paroli. Uzlabotas ir arī maksājumu sagatavošanas funkcijas. Mobilā aplikācija ļauj sazināties ar banku jebkurā diennakts laikā, izmantojot tālruni, e–pastu vai "Skype", atrast tuvāko bankomātu vai filiāli un saņemt norādes, kā tur nokļūt, u.c. Drīzumā aplikācija tiks papildināta ar citām inovatīvām idejām, sola banka.

"Citadeles" mobilo aplikāciju iespējams lejuplādēt bez maksas "AppStore" un "GooglePlay". "MobileSCAN" autorizācijas risinājumu savai internetbankai klienti var pieslēgt bankas "Citadele" filiālēs, bet plānots, ka drīzumā to būs iespējams aktivizēt arī internetbankā.

"Citadeles" lielākais akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija, savukārt pārējie 75% plus viena akcija pieder grupai starptautisku investoru, kurus pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!