Foto: Publicitātes foto

"AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem", sadarbojoties ar pašmāju degvielas uzpildes staciju tīklu "Latvijas nafta", atklājis trīs jaunas pašapkalpošanās "AdBlue" uzpildes stacijas – Siguldā, Piņķos un Grenctālē, informē uzņēmums.

Sadarbības līgums paredz turpmākajos gados uzstādīt vairāk nekā 25 "AdBlue" uzpildes stacijas visā Latvijā.

"AdBlue" ir dīzeļdegvielas piedeva, kas būtiski samazina automašīnu izplūdes gāzu kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, neitralizējot apmēram 98% no visiem dīzeļdzinēja radītajiem slāpekļa oksīdiem (NOx) nekaitīgā slāpeklī un ūdens tvaikos. "AdBlue" var lietot tādos transportlīdzekļos, kas aprīkoti ar selektīvo katalītisko reducēšanas sistēmu (SCR).

Līdztekus "AdBlue" ražošanai "CrossChem" veic arī šīs degvielas piedevas ražošanai nepieciešamo iekārtu ražošanu un uzstādīšanu, kā arī attīsta mobilo "AdBlue" uzpildes staciju tīklu, kas šobrīd plešas no Igaunijas līdz pat Horvātijai. Latvijā šobrīd ir 13 šādas stacijas.

"Esam apņēmības pilni līdz 2025. gadam savu uzpildes staciju tīklu paplašināt līdz 250 "AdBlue" uzpildes punktiem visā pasaulē – "Latvijas nafta" tīklam pievienojušās trīs jaunas, kopā sasniedzot astoņas "AdBlue" uzpildes stacijas. Un uzpildes punktu skaits tuvākajā laikā tajās palielināsies. Līdz ar stingrākām regulējošām prasībām un palielinoties autobraucēju izpratnei par vides jautājumiem, aug arī pieprasījums pēc produktiem, kas mazina kaitējumu videi," tā "CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons.

Jaunajās pašapkalpošanās "AdBlue" "Latvijas nafta" uzpildes stacijās uzpildīties var gan kravas transports, gan vieglās automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!