Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Trešdien Ņujorkā īpašā preses pasākumā "Samsung" prezentēja savu jaunāko viedtālruni ''Galaxy Note 8''. Šim tālrunim pievērsta īpaša uzmanība, jo tas seko pērn izlaistā, akumulatoru likstu māktā ''Note 7'' pēdās.

Jaunais tālrunis ticis pie lielāka – 6.3 collu (2960x1440) ekrāna, kas līdzīgi kā ''S8'' stiepjas līdz tālruņa korpusa malām. Kā parasti – ''Note'' zīmīgā īpatnība ir tajā iebūvētais irbulis, darbības ar kuru šogad būtiski uzlabotas un pielāgotas dažādiem lietotājiem.

Tālrunis ir aprīkots ar 6GB atmiņu un astoņu kodolu procesoru, kura jaudai vajadzētu pietikt pat visprasīgāko lietotāju vajadzībām. Datu glabāšanai iebūvēta 64 līdz 256 gigabaitu atmiņa, kas papildināma ar microSD kartes palīdzību vēl par 256 gigabaitiem.

Enerģiju tālrunim nodrošina 3300mAh akumulators, kuru iespējams uzlādēt ar bezvadu uzlādes ierīci.

Prezentācijas sākumā "Samsung" nekautrējās atzīt pērnā gada kļūdu, kad toreiz jaunie ''Note'' viedtālruņi akumulatora defekta dēļ nereti aizsvilās. Problēma izrādījās tik vērienīga, ka "Samaung" pārtrauca tālruņa ražošanu un atsauca pārdotos eksemplārus. Jādomā, ka šogad jaunajam lielekrāna tālrunim veiksies krietni labāk.

Tālrunī būs instalēta ''Android 7.1.1'' operētājsistēma, kuru "Samsung" papildinājis ar savu programmatūru. Viena no interesantākajām OS funkcijām ir spēja automātiski atvērt divas aplikācijas reizē, katru rādot ekrāna savā pusē.

Līdzīgi kā citi ražotāji, arī "Samsung" tagad piedāvā divas galvenās fotokameras. Vienu ar platleņķa, otru ar 2x teleobjektīvu. Taču atšķirībā no citiem tālruņiem abas ''Note'' galvenās kameras aprīkotas ar optisko attēla stabilizāciju, kas darbojas, gan uzņemto foto, gan video.

Interesanta īpašība ir tālruņa spēja uzņemt attēlus uzreiz ar abām kamerām un saglabāt tos kā atsevišķus foto. Tātad uzreiz var iegūt ainavisku skatu un portretu.

Līdzīgi kā "iPhone" un "Huawei" tālruņos, arī ''Note 8'' spēj atdalīt galveno objektu kadrā un mākslīgi uzpludināt fonu, tā radot fotokameras uzņemtam attēlam līdzīgu foto.

Kā ierasts "Samsung" prezentācijās, arī šoreiz vairākkārt tika ironiski pieminētas "Apple" telefonu īpatnības un uzsvērtas iezīmes, kas ''Note'' esot pārākas.

Tirdzniecībā pasaulē un Latvijā jaunais ''Galaxy Note 8'' būs pieejams no 15. septembra. Šobrīd ierīces cena Latvijā solīta no 1009 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!