Foto: DELFI

Otrdien, 11. februārī, tehnoloģiju milzis "Samsung" prezentē vairākus jaunumus, no kuriem visplašāko uzmanību piesaistījuši gan jaunie S20 sērijas viedtālruņi, gan jaunais uz pusēm salokāms telefons "Z Flip". Jaunumu sarakstā atrodamas arī uzlabotas bezvadu austiņas "Buds+".

Šogad "Samsung" piesaka uzreiz trīs "Galaxy" S sērijas viedtālruņus, kas tikuši pie mazliet neierasta nosaukuma. Gaidītā S11 vietā nu būs S20. Tāpat atšķirībā no pērnā gada nebūs vairs lētāks "e" modelis. Tā vietā telefonu klāsts ir papildināts ar īpaši jaudīgu modeli spektra otrā galā. Prezentētie viedtālruņi ir "Galaxy" S20, S20+ un S20 Ultra. Lai arī tie ir vienas sērijas tālruņi, atšķirības ir ne tikai to izmēros.

Tālruņi aprīkoti ar "Exynos 990" procesoru un 8 līdz 12 GB lielu operatīvo atmiņu. Visi modeļi pieejami ar 128GB, taču "Ultra" modelis pieejams arī ar lielāku atmiņu. Protams, tās apjoms papildināms ar karšu palīdzību.

Pieaugusi ne tikai telefonu veiktspēja, – izstiepušies arī to ekrāni. S20 - 6.2 collas, S20+ 6.7, bet "Ultra" modelim pat 6.9 collas. Interesanti, ka mazinājies ir ekrāna malu nolocījums. Tas nav tik izteikts kā citiem modeļiem.

Būtiskākā attīstība gan ir notikusi kameru jomā. "Samsung" beidzot ir spēris būtisku soli ierasto mazo uzlabojumu vietā. "Parastie" S20 tikuši pie 64 megapikseļu galvenās kameras, bet Ultra aprīkots ar līdz šim neierasti lielu 108 megapikseļu matricu. Tas gan nenozīmē, ka visas bildes būs ārkārtīgi lielas, – kamera izmanto pikseļu apvienošanu, lai mazinātu trokšņus un attēlus saglabās 12MP izmērā.

Ar skaitlī 100 mērāms vēl kāds parametrs - tālummaiņa. "Samsung" piedāvā līdz pat 100 reizēm pietuvināt attēlu, kas tiek uzlabots ar mākslīgā intelekta palīdzību. Lielo pietuvinājumu nodrošina periskopisks objektīvs, kas aprīkots ar desmitkārtīgu optisko tālummaiņu. Jāpiebilst, ka šāda paša principa kameru (tikai ar 5 un 50x pietuvinājumu) pērn piedāvāja Ķīnas "Huawei".

Vēl viens jaunums kameru jomā ir tālruņa spēja filmēt video 8K izšķirtspējā.

Visi jaunie aparāti tikuši pie ekrāna ar 120Hz frekvenci, kas nodrošina daudz plūdenāku un "dzīvāku" saskarni. Tas īpaši priecēs arī spēļu cienītājus.

Jaunie S20 sērijas tālruņi tirdzniecībā būs pieejami marta sākumā.

Ražotāja ieteiktā cena S20 modelim ir 909 eiro, S20+ 1099 eiro, bet S20 Ultra 1359 eiro.

Iespējams, vēl lielāku uzmanību kā S20 izpelnīsies "Galaxy Z Flip". Tas ir uz pusēm lokāms telefons, kas atgādina nu jau vēsturiskos salokāmos "Motorola" telefonus. Tomēr atšķirība ir diezgan būtiska, - lokāms ir arī pats tālruņa displejs.

Pērn "Samsung" izlaida lielāku planšetei līdzīgu telefonu ar lokāmu ekrānu, kas ātri vien piedzīvoja skumju izgāšanos, jo lokāmie ekrāni saplīsa jau pirmajās lietošanas dienās. Jādomā, ka inženieri no tā ir guvuši labu pieredzi, un jaunais "Z Flip" darbosies godam. Atvērtā veidā tā ekrāns ir 6.7 collas liels. Tālrunim ir 8 GB operatīvā atmiņa un 128 GB diska vieta. Tam ir arī divas galvenās fotokameras un selfiju kamera, kas lietojama īpašā režīmā, kad tālrunis ir līdz pusei salocīts.

Telefonam ir arī neliels ekrāns korpusa ārpusē. Tas spēj parādīt galveno informāciju par ienākošajiem zvaniem un paziņojumiem.

"Z Flip" tirgū būs pieejams 28. februārī, tā ražotāja ieteiktā cena ir 1499.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!