Foto: Shutterstock

ASV tehnoloģiju kompānijas "Google" elektroniskā pasta sistēmas "Gmail" izmantošana otrdien bija "ievērojami" traucēta dienu pēc tam, kad šādas problēmas bija vienlaicīgi skārušas vairākus "Google" pakalpojumus.

"Google" informēja, ka neilgi pirms plkst.16.00 otrdien pēc Kalifornijas laika (plkst. 2.00 trešdien pēc Latvijas laika) "Gmail" darbība bija atjaunota - apmēram divarpus stundas pēc tam, kad lietotāji bija sākuši sūdzēties par problēmām.

"Mēs atvainojamies par neērtībām un pateicamies jums par pacietību un turpinātu atbalstu," paziņoja "Google" savā statusa panelī.

"Lūdzu, palieciet pārliecībā, ka sistēmas uzticamība ir viena no "Google" galvenajām prioritātēm un mēs veicam nepārtrauktus uzlabojumus, lai padarītu mūsu sistēmas labākas."

"Google" neinformēja, cik daudz lietotāju skārusi šī problēma un tieši kāds bijis tās cēlonis.

"Gmail" lietotāji redzēja kļūdu paziņojumus, e-pasts lēni darbojās, un bija arī citas dīvainības šīs sistēmas darbībā.

Ap plkst.14.30 otrdien (plkst.0.30 trešdien pēc Latvijas laika) apmēram 17 000 cilvēku sūdzējās par "Gmail" problēmām Kalifornijas štatā, kur atrodas "Google" galvenais birojs.

Citi "Google" pakalpojumi, tai skaitā interneta pārlūkprogramma, videoapmaiņas vietne "YouTube" un karšu pakalpojums "Google Maps", darbojās normāli.

Pirmdien apmēram 45 minūtes bija traucēta vairāku "Google" pakalpojumu izmantošana, starp kuriem bija "Gmail", mākoņpakalpojums "Google Drive", lietotņu lejupielādes pakalpojums "Play Store", karšu pakalpojums "Google Maps" un videoapmaiņas vietne "YouTube".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!