Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Trešdien tehnoloģiju uzņēmums "Samsung" izziņoja savus jaunākos "Galaxy" sērijas viedtālruņus. Kā ierasts, klāstā šobrīd pieejami trīs modeļi, kas atšķiras ar izmēru un tehniskajām spējām "S23", "S23 Plus" un "S23 Ultra". Telefoni ir tikuši pie atjaunināta dizaina un jauna krāsu klāsta.

Dižākie jaunumi, protams, atrodami "Ultra" modelī, kas tagad aprīkots ar vēl spējīgākām kamerām un ekrānu. Taču arī "parastie" modeļi nav "zemē metami". Telefonu ekrānu izmēri ir 6.1, 6.6 un 6.8 collas. Tie visi izmanto "Dynamic AMOLED" tehnoloģiju un nodrošina gan 120 hercu atsvaidzes ātrumu, gan HDR10+ dinamisko diapazonu. Tas pēdējais palīdz ekrānam attēlot košākas bildes un video, kā arī nodrošina labāku redzamību spožā saulē.

Jaunos tālruņus darbina "Snapdragon 8 Gen 2" procesors. Iepriekš mūsu pusē tika piedāvāti tālruņi ar "Samsung" pašu izstrādāto procesoru. Visiem modeļiem ir 8 gigabaitu operatīvā atmiņa, taču "Ultra" modelim ar lielākas ietilpības atmiņu ir pieejama arī lielāka 12 GB operatīvā atmiņa. Tāpat kā pērn, arī šogad tālruņiem nav iespēja ievietot papildus atmiņas karti, taču iebūvētās atmiņas klāsts ir visai liels no 128 GB līdz pat 1 terabaitam "Ultra" modelī.

Vislielākie jaunumi teju divkārši ir atrodami "Ultra" modeļa kamerās. Tā galvenā kamera ieguvusi 200 megapikseļu matricu. Jau iepriekšējos modeļos pieejamie 108 megapikseļi likās daudz, taču "Samsung" nolēma, ka vajag vēl vairāk. Pārējās kameras gan palikušas tādas pašas kā iepriekš, taču jādomā, ka lielāko darbu tāpat veiks tā lielā galvenā kamera.

"Ultra" modelim aizmugurē pieejamas četras "acis" īpaši plata leņķa kamera (0.6x), galvenā kamera (1x) un divas tele kameras ar 3x un 10x tuvinājumu. "S23" un "S23 Plus" modeļiem nav tik lieli jaunumi, tiem tikai galvenā kamera ieguvusi dzidrāku objektīvu. Tiem ir pieejamas īpaši platā, galvenā kamera ar 50 MP matricu un trīskārša telefoto kamera.

"S23 Ultra" kameru spējas papildinātas arī ar jaunām lietotnēm. Iespējams, interesantākā ir nakts foto opcija "Astro photo", kas ļauj bildēt nakts debesis ar ekspozīciju līdz pat četrām minūtēm. Tālrunis pats optimizēs attēlu, lai maksimāli izceltu zvaigznes.

Tāpat īpaši prasīgajiem lietotne "Expert RAW" ļaus uzņemt attēlus "raw" formātā, kas sniedz būtiski plašākas iespējas bilžu apstrādē.

Jauni uzlabojumi ieviesti arī video jomā. Tālrunim ir spējīgāka attēla stabilizācija, kā arī īpašs tumsas selfiju video režīms, kas attapīgi izgaismos sejas un izcels vajadzīgās detaļas.

Visiem "S23" modeļiem ir īpaši ietilpīgas baterijas 3900mAh, 4700mAh un 5000mAh.

Latvijas tirgū jaunajiem "Samsung Galaxy S23" sērijas tālruņiem jābūt pieejamiem jau, sākot ar 2. februāri. Pagaidām nav zināmas konkrētas ierīču cenas, taču paredzams, ka tās būs nedaudz augstākas nekā pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!