Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Trešdien "Samsung" izziņojis savus jaunākos "Galaxy" sērijas viedtālruņus, kas pieejami trīs modifikācijās – S22, S22+ un S22 "Ultra". Kā ierasts, tie atšķiras ar izmēru un aprīkojumu. Šogad vēl vairāk nekā parasti. Ierīču dizains manāmi modernizēts, tomēr joprojām nepārprotami atpazīstams.

Visas trīs ierīces aprīkotas ar līdz šim ātrāko pieejamo 4 nanometru procesoru. Tas sola nodrošināt maksimālu jaudu visās jomās, ieskaitot mākslīgā intelekta asistēšanu dažādu uzdevumu veikšanā. Atmiņas apjoms ir atšķirīgs atkarībā no modeļa un modifikācijas. "S22" un "S22+" ir 8 GB atmiņa un 128 vai 256 GB diska vieta, savukārt "S22 Ultra" modelis pieejams ar 8 GB atmiņu un 12 GB atmiņu modeļiem ar lielāku diska vietu, kas var sasniegt pat 1 terabaitu.

Ekrāniem atšķiras izšķirtspējas un izmēri, taču tie visi atbalsta 120 Hz atsvaidzes ātrumu, kas nodrošina plūdenākas animācijas lietotnēs un spēlēs. "Mazais" "S22" aprīkots ar 6.1 collu ekrānu, "S22+" ar 6.6 collām, savukārt "S22 Ultra" ar 6.8 collu ekrānu ar augstāku izšķirtspēju un nedaudz nolocītām ekrāna malām.

Atšķirīgi ir arī baterijas apjomi - 3700, 4500 un 5000 mAh attiecīgi, taču visi sola nodrošināt pilnvērtīgu tālruņa darbību visas dienas garumā. Ja tomēr jaudas sāk pietrūkt, noderēs ātrā un īpaši ātrā uzlāde. "S22" pieejama 15 vatu bezvadu un 25 vatu uzlāde ar vadu, savukārt "plus" un "Ultra" modelim pieejama arī 45 vatu īpaši ātrā uzlāde. Diemžēl gan lādētāji paši nav iekļauti tālruņa komplektācijā - lietotājam jāizmanto krājumos esošie vai atsevišķi jāpērk jauni. Šī, nu jau kļuvusi par ierastu praksi, ko pirms pāris gadiem aizsāka "Apple", atsakoties no "iPhone" lādētājiem.

Kā ierasts, liels uzsvars likts uz tālruņu kamerām, kas attīstījušās gan tehnoloģiski, gan programmatūriski. Tālruņi ieguvuši gaišākus objektīvus, lielākas matricas ar lielākiem pikseļiem kā arī gudrāku mākslīgā intelekta palīgu, kas apstrādā un uzlabo katru uzņemto kadru.

Īpaša uzmanība pievērsta portretiem un nakts režīmam. Abi ir ieguvuši uzlabojumus, kas sola līdz šim augstāko attēlu kvalitāti. Turklāt portreta režīms īpaši uzlabots arī dzīvniekiem - telefons sola ļoti precīzi noteikt pareizās kontūras, lai līdz ar fonu netiktu izpludinātas vajadzīgās detaļas. Arī cilvēku portretiem pat uz sarežģīta fona tikšot atpazītas pat sīkākās matu šķipsnas.

"S22" un "S22+" ir vienādu kameru komplekts. 12 MP superplatlenķa kamera, 50 MP platlenķa kamera, 10 MP telefoto kamera, kā arī 10 MP "selfiju" kamera. Savukārt "S22 Ultra" ir par vienu kameru un daudz pikseļiem vairāk. Tas aprīkots ar 12 MP superplatleņka kameru, 108 MP platlenķa kameru, 10 MP trīskāršo telefoto kameru, 10 MP desmitkāršo telefoto kameru, kā arī 40 MP priekšējo kameru. Kā noprotams pēc parametriem (un nosaukuma) tieši "Ultra" modelis piedāvā vislielāko kvalitāti un plašākās spējas foto un video uzņemšanā. Nedaudz palietojot telefonu, tiešām jāatzīst, ka bildes izskatās labi un kamera uzvedas saprotami. Pilnvērtīgam priekšstatam gan telefons būs jāpalieto ilgāku laiku.

"Ultra" modelim ir vēl kāda zīmīga īpatnība, kas to atšķir no teju visiem citiem "Samsung" viedtālruņiem. Tam tagad ir iebūvēts digitālais irbulis. Gluži tāpat, kā līdz šim iepriekšējiem "Note" modeļiem. "Note" liktenis pagaidām oficiāli vēl nav zināms, taču irbuļa iestrādāšana "S22" sērijas tālrunī liecina, ka, iespējams, jaunus "Note" modeļus vairs neredzēsim.

Irbuļa sistēma ir arī uzlabota - tas darbojas daudz ātrāk un precīzāk. Reakcijas laiks ir būtiski samazināts, turklāt mākslīgā intelekta procesors centīsies uzminēt irbuļa kustību, tādējādi nodrošinot maksimāli plūdenu lietojamību, kas līdzinās rakstīšanai ar pildspalvu uz papīra. Kā ierasts, irbulis piedāvā arī citas funkcijas, piemēram, tālruņa tālvadību.

Jaunie "S22" sērijas tālruņi izgatavoti no īpaši spēcīga alumīnija un ekrāni aprīkoti ar jaunākajiem "Gorilla" aizsargstikliem. Tālruņa izgatavošanā izmantoti arī pārstrādāti materiāli.

"S22" un "S22+" būs pieejami melnā, baltā zaļā un rozā krāsās. Savukārt "Ultra" modelis melnā un "burgundijas sarkanā" krāsā. Latvijas tirgū tie parādīsies februāra beigās. Nepacietīgākie var pieteikties priekšpasūtīt jau no devītā februāra. Šiem pasūtījumiem komplektā tiks iekļautas arī "Buds Pro" austiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!