Foto: Pixabay
"EIT Health" izziņojusi "Wild Card" programmu, lai atrastu veselības aprūpes uzņēmumus, kas spētu mainīt patreizējo situāciju divās veselības aprūpes jomās - acu un redzes aprūpē un sāpju ārstēšanā.

Konkursa rezultātā divas komandas saņems finansējumu līdz pat 1,5 miljoniem eiro un atbalstu no organizācijas divu gadu garumā. Pieteikšanās pārmaiņu ieviesējiem no Eiropas - "EIT Health InnoStars" valstīm (Ungārija, Itālija, Polija, Portugāle) un arī "EIT Health RIS" reģioniem, tostarp Latvijas, ir atvērta līdz 15. martam.

Tiek lēsts, ka Eiropā vien ir vairāk nekā 30 miljoni neredzīgu un vājredzīgu cilvēku. Vidēji 1 no 30 eiropiešiem piedzīvo redzes zudumu. Šī problēma saasinās gados vecāku iedzīvotāju vidū, kur ar šo problēmu saskaras 1 no katriem 3 cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem.

Acu slimību tiešās veselības aprūpes izmaksas Eiropā pārsniedz 18 miljardus eiro gadā - liecina 11 ES dalībvalstu pētījums. Lai palīdzētu atrast acu un redzes problēmu risinājumu, "EIT Health" par vienu no izaicinājumiem šī gada "EIT Health Wild Card" programmā izvēlējās acu un redzes aprūpi. "EIT Health" aicina talantīgus novatorus no visas Eiropas rast risinājumu, kā mazināt, novērst un izārstēt acu darbības un redzes traucējumus.

Otrs izaicinājums konkursā ir sāpju ārstēšana. Šajā gadījumā ir nepieciešams atbildēt uz jautājumu, kā mazināt akūtas un hroniskas sāpes. Izprotot, kā un kāpēc dažādos apstākļos rodas sāpes, novatoriskiem sāpju mazināšanas risinājumiem būs patiesi nozīmīga ietekme uz pacientu dzīvi.

Atlasīto komandu ceļš sākas ar hakatonu; soli pa solim izejot cauri visam, sākot ar komandas veidošanu, kritisko domāšanu, biznesa modeļa apstiprināšanu un prezentēšanu. Visbeidzot, dalībnieki prezentēs savu risinājumu nozares līderu panelim, lai nodrošinātu vietu finālā. Tajā viņi sacentīsies par "EIT Health" investīcijām, lai virzītu savu uzņēmumu un risinājumu tirgū.

Atlases procesa rezultātā līdz divām komandām divu gadu garumā saņems atbalstu no "EIT Health" projektu vadītājiem, vadošajiem mentoriem un organizācijas treneriem, kā arī piekļuvi "EIT Health" sadarbības tīklam un partneriem. Papildus tam katra komanda saņems finansējumu līdz 750 tūkstošiem eiro gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!