Foto: Pexels

Pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" tuvāko mēnešu laikā uzstādīs saules baterijas elektroenerģijas ražošanai lielākajos tīkla veikalos par vairāk nekā pusmiljonu eiro, informē uzņēmums.

Plānots, ka projekta pirmajā kārtā ar solārajām iekārtām tiks aprīkoti vismaz 10% no visiem tīkla veikaliem.

"Projektu par saules bateriju uzstādīšanu sākām pērnā gada vidū, apzinot gan veikalu specifiku, gan šo iekārtu ražotāju iespējas, taču pēdējos mēnešos esošā energoefektivitātes krīze tikai apstiprina, ka šī iniciatīva ir nozīmīgs un iespējami ātri īstenojams projekts, tāpēc esam sākuši projekta nākamo kārtu – projektēšanu un iecerēto risinājumu saskaņošanu ar atbildīgajām institūcijām, un jau tuvākajā laikā saules paneļi par vairāk nekā pusmiljonu eiro tiks uzstādīti uz tirdzniecības vietām Vidzemes reģionā un Kurzemē," teic SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Viņa norāda, ka saules paneļu uzstādīšana elektroenerģijas ražošanai ir nākamais solis veikalu tīkla ilgtspējīgas attīstības veicināšanā – iepriekšējos gados daudzi veikali ir aprīkoti ar siltumatguves tehnoloģijām un energoefektīvām tirdzniecības iekārtām, kas ir ļāvis saimniekot atbildīgi pret apkārtējo vidi un optimizēt ar tirdzniecības procesu saistītās izmaksas. Saules paneļu uzstādīšana elektroenerģijas ieguvei ir turpinājums šīm iniciatīvām, kas vēl vairāk mazinās veikalu atkarību no ārējiem faktoriem, ļaujot strādāt energoefektīvi.

2022. gadā veikalu tīkls ir plānojis veikt būtiskas investīcijas loģistikas attīstībā, konditorejas un kulinārijas sortimenta pilnveidošanā, jaunu veikalu atvēršanas projektos un esošo veikalu rekonstrukcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!