Foto: AirDog

Martā Eiropas Komisija (EK) Nīderlandē rīko ikgadējo Eiropas “start-up” uzņēmumu forumu “Ideas from Europe”, kurā katru Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti pārstāv viens uzņēmums. Ekonomikas ministrija (EM) pārstāvēt Latviju aicinājusi bezpilota lidaparātu ražotāju “AirDog”, portālu “Delfi” informēja kompānijas pārstāvji.

Tāpat no visiem foruma "Ideas from Europe" dalībniekiem 11 tiks pārstāvēti noslēguma konferencē "TEDxBinnenhof", kas arī notiks Nīderlandē marta beigās. 11 kompānijas izvēlēsies ES iedzīvotāji, par tām balsojot internetā. Kā skaidro kompānijas pārstāvji, tā ir iespēja Latvijas uzņēmējdarbības "veiksmes stāstu izstāstīt visā Eiropā".

Balsošana ir sākusies un tā notiks līdz 7. februārim

"Tā ir lieliska iespēja Eiropas līmenī parādīt, ka Latvijā ir aktīvi cilvēki ar lieliskām idejām, kas rada inovatīvus produktus ar augstu pievienoto vērtību. Forumam un konferencei ir ļoti nozīmīga auditorija, ko veido ne tikai ES prezidentūras pārstāvji, bet arī nozīmīga Eiropas uzņēmēju kopienas daļa, investori un starptautiskie mediji," skaidro uzņēmuma līdzdibinātājs Jānis Sproģis.

Vēstīts, ka "AirDog" izstrādātie bezpilota lidaparāti pērn sākuši ceļu pie saviem pirmajiem pircējiem. Šobrīd klientiem Eiropā, tostarp Latvijā, un Āzijā nosūtīti jau pirmie "droni", kurus kompānija dēvē par "Beta" versiju.

Pērnā gada sākumā ''AirDog'', kas autonomi seko sportistam un filmē to ar ''GoPro'' sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē "CES 2015" atzīts par labāko robotu un ieguvis otro vietu ''Best of CES Awards 2015'' balsojumā.

"JIC biznesa inkubatora" uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas izstrādājis bezpilota lidaparātu ''AirDog'', dibināts 2012. gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!