Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sociālās saziņas vietnes "Facebook" lietotāji Francijā ar viedtālruņu lietojumprogrammu "Messenger" var nosūtīt ziņojumus, kas stundu pēc nosūtīšanas tiek dzēsti, tādējādi veidojot konkurenci arvien lielāku popularitāti iemantojošajai "Snapchat".

"Pazūdoši ziņojumi sniedz cilvēkiem vēl vienu jautru izvēli saziņai "Messenger"," par jaunā piedāvājuma izmēģinājumu Francijā paziņoja "Facebook".

Piespiežot smilšu pulksteņa simbolu ekrāna labajā augšējā stūrī "Messenger" lietotāji varēs nosūtīt ziņojumu, kas stundu pēc nosūtīšanas pazudīs.

Jaunā iespēja tiek pārbaudīta mobilajās ierīcēs ar "Apple" vai "Android" operētājsistēmu. Ja tests būs veiksmīgs, visticamāk, šāda iespēja tiks piedāvāta "Messenger" lietotājiem arī citas valstīs.

"Snapchat" iekaro lietotāju ievērību visā pasaulē ar piedāvājumu dzēst ziņojumu drīz pēc tā izlasīšanas, tādā veidā radot iespaidu par privātuma saglabāšanu ar ātri gaistošām fotogrāfijām vai video.

Losandželosā bāzētā "Snapchat" kopš sākotnējās lietojumprogrammas nonākšanas tirgū 2011.gada septembrī ir ieguvusi lielu popularitāti ASV, jo īpaši pusaudžu vidū.

2013. gadā "Snapchat" noraidīja "Facebook" pārņemšanas piedāvājumu par trim miljardiem ASV dolāru (2,8 miljardiem eiro).

"Facebook" šogad sāka "Messenger" virtuālā asistenta programmas testus, paziņojot, ka tā ir pārāka par pašlaik tirgū pieejamajām mākslīgā intelekta programmām, jo veic uzdevumus, meklējot informāciju pēc lietotāja norādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!