Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Trešdien "Samsung" oficiāli prezentēja viedtālruņus, par kuriem informācija bagātīgi bija noplūdusi jau iepriekš - S10 sērijas flagmaņus. Šogad tie ir vairāki modeļi, kas atšķiras gan ar izmēru, gan aprīkojumu.

S10 un S10+ papildinājis arī mazāks aparāts S10e. Savukārt klāsta otrā galā tiek piedāvāts S10 5G, kas, kā jau nojaušams no nosaukuma, darbosies arī 5G tīklā. Tas ir viens no pirmajiem 5G viedtālruņiem pasaulē, taču pircējiem pieejams būs vien vasarā.

Tālruņu ekrānu izmēri ir 5.8, 6.1 un 6.4 collas. Visiem izmantota AMOLED tehnoloģija, kas tagad pielāgota arī HDR10+ prasībām (spēj parādīt plašāku krāsu diapazonu). Lai maksimāli palielinātu ekrāna laukumu, "Samsung" ir izvēlējies savdabīgu risinājumu - ekrānā izurbt caurumu, kurā ievietota pašiņu jeb selfiju kamera. Šādi ražotājs ir izvairījies no tā saukto robu izmantošanas, kas atrodami citu firmu aparātos.

Tiesa, šis risinājums, lai arī izskatās elegantāks, tomēr ir krietni nepraktiskāks, jo mazajā ekrāna joslā ap šo caurumu nav iespējams parādīt vērtīgu informāciju, piemēram, pulksteni. Kur pretī ekrānos ar robu šie stūrīši ir praktiski izmantojami. Tomēr jāsecina, ka lietotāju kāre pēc arvien lielākiem ekrāniem un arvien mazākām to apmalēm ir liela, un caurumi, visticamāk, tiks ātri piedoti.

Visi trīs S10 modeļi ir aprīkoti ar platleņķa un īpaši plata leņķa kamerām, savukārt S10 un S10+ arī ar telefoto kamerām. Lielajam modelim turklāt arī priekšpusē ir dubultā kamera, kas palīdzēs uzņemt portretus ar izpludinātā fona efektu.

Ar ekrānu saistīts jaunums ir arī pirkstu nospiedumu lasītājs. Iepriekš tas atradās tālruņa aizmugurē, taču tagad ir pārceļojis uz priekšpusi, kur tas paslēpts tieši aiz ekrāna. Ultraskaņas sensors sola augstāku drošību un ērtību.

"Samsung" ir daudz piestrādājis fotokameru spēju un attapības uzlabošanā. Kamera var automātiski ieteikt, kā uzlabot kadrējumu, piemēram, lai kadrā ietilptu visi cilvēki. Ieviesti arī jauni efekti ar dažādos veidos "izsmērētu" fonu, kā arī iespēju fonu ap galveno subjektu atstāt melnbaltu.

Video jomā galvenokārt uzlabota attēla stabilizācija.

Telefoni pieejami ar dažādas ietilpības atmiņu, kur dārgākās versijas aprīkotas ar 1 terabaita atmiņu. Turklāt, izmantojot papildus atmiņas karti, iespējams pievienot vēl 512 gigabaitus. Atšķiras arī operatīvās atmiņas apjoms - no 6 līdz pat 12 gigabaitiem.

Baterijas ietilpības ir sekojošas - 3100, 3400 un 4100 mAh. Tās uzlādējamas īpaši ātri gan ar vada savienojumu, gan bezvadu režīmā. Interesanti, ka jaunie "Samsung" telefoni aprīkoti arī ar reverso bezvadu uzlādi. Triku, ko vēl rudenī demonstrēja "Huawei". Tas ļauj ar šo telefonu uzlādēt citu telefonu vai citu bezvadu ierīci. Piemēram - bezvadu austiņas "Buds".

Jaunie S10 sērijas viedtālruņi pircējiem būs pieejami marta sākumā. To cenas sākas no 750 eiro par mazāko "e" modeli un izaug līdz 1200 par "plusu".

Tomēr ar to vēl jaunumi nebeidzas. "Samsung" līdz pat pēdējam brīdim izdevās saglabāt pārsteigumu, prezentējot telefonu ar lokāmo ekrānu. Jau iepriekš šis telefons tika daļēji parādīts, taču līdz šim nebija skaidrs, vai un kad tas varētu tikt izdots.

Tagad zināms, ka jau 3. maijā par 2000 eiro varēs pasūtīt "Galaxy Fold". Viedtālruni ar 4.6 collu ekrānu ārpusē un 7.3 collu ekrānu iekšpusē. Šis patiesi ir interesants jaunums ar unikālu tehnoloģiju - lokāmo ekrānu.

Diemžēl šobrīd telefons medijiem vēl nav pieejams, tāpēc nevaram pastāstīt kā klātienē izskatās šāds ekrāns.

Telefonam ir 4680 mAh akumulators (sadalīts divos), sešas kameras (trīs, divas un viena), kā arī vesela virkne zobratu, kas paslēpti telefona eņģēs. Šis ir pirmais telefons, kas spēs parādīt trīs aplikācijas vienlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!