Foto: DELFI
Mēnesi pēc jaunā flagmaņa "P30 Pro" iznākšanas Ķīnas ražotājs piesaka jaunu – lētāku šī modeļa versiju "Lite". Tālrunis ir saglabājis vairākas dižā brāļa īpašības, tomēr tam ir arī būtiskas atšķirības, – no kurām ne mazākā ir cena.

Šim modelim ir 6.15 collu ekrāns, kas atšķirībā no "Pro" modeļa nav OLED, bet gan LTPS LCD tipa displejs ar FHD+ izšķirtspēju (2312 x 1080) un 415 PPI pikseļu blīvumu.

Tālruni darbina paša ražotāja izstrādātais astoņkodolu "Kirin 710" procesors. Tam ir 4 GB operatīvā atmiņa un 128 GB diska vieta. Ietilpību iespējams palielināt ar microSD kartes palīdzību. Šī ir viena no atšķirībām ar "Pro" modeli, kurš izmanto NM tipa atmiņas kartes.

Kā ierasts, "Huawei" izmanto savu programmatūru "EMUI 9", kas veidota uz "Android P" bāzes. Pagaidām nav ziņu vai šim tālrunim būs pieejama tik tikko izziņotā "Android Q" versija.

Arī fotokameru ziņā "Lite" modelim ir ievērojamas atšķirības no "Pro". Tam nav pieejama pieckāršā tālummaiņas kamera, taču pieejamās kameras nav nosaucamas par vājām. Galvenā (standarta platlenķa) kamera aprīkota ar 48 megapikseļu matricu un f1.8 diafragmu. Blakus tai atrodas superplatleņķa kamera ar astoņu megapikseļu matricu un f2.4 atvērumu. Kameru blokā iekļauta arī tā sauktā bokē kamera, ko tālrunis izmanto dziļuma/attāluma informācijas iegūšanai, lai maksimāli precīzi varētu izpludināt fonu portreta tipa fotogrāfijās.

Ainu atpazīšanai tiek izmantots mākslīgais intelekts, taču, atšķirībā no "Pro" modeļa, "Lite" izmanto sistēmas procesoru, nevis atsevišķu NPU čipu.

Selfijiem paredzētā fotokamera aprīkota ar 24 megapikseļiem un f2.0. Arī tai pieejami īpaši režīmi, ieskaitot interaktīvās ķēmiņu sejiņas.

Ar 3340 mAh akumulatoru "P30 Lite" sola darboties līdz pat 21 stundai sarunu režīmā un 12 dienām gaidstāvē. Tālrunim pieejama ātrā (bet ne superātrā) uzlāde, kas pilnu ciklu spēj uzlādēt aptuveni 105 minūtēs.

Diemžēl ierīce nav pasargāta no ūdens un putekļiem. Vēl viena atšķirība no "Pro" modeļa ir bezvadu uzlādes neesamība.

"Huawei P30 Lite" tirdzniecībā pieejams jau šonedēļ un ražotāja solītā cena ir 375 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!