Foto: DELFI

Uzņēmums "Huawei" ceturtdien, 22. augustā, prezentēja savu pirmo 5G viedtālruni Latvijā – "Mate 20 X (5G)", demonstrējot tālrunī pieejamās inovācijas un darbības iespējas "Tele2" 5G tīklā.

Tālrunis "Mate 20 X (5G)" aprīkots ar "Kirin 980" procesoru un pirmo 7nm 5G multi-režīma mikroshēmojumu "Balong 5000". Viedtālrunis izmanto plašu tehnoloģiju klāstu, lai atbalstītu vairākus 5G tīkla režīmus, kā arī vairākas tīklu tehnoloģijas.

"Mate 20 X (5G)" ir aprīkots ar 7,2 collu "FullView" ekrānu. Tam ir "Matrix" kameru sistēma, kas sastāv no trim "Leica" kamerām – 40MP platleņķa kameras, īpaši platā leņķa kameras un 8MP telefoto kameras. Jaudu tālrunim nodrošina 4200 mAh baterija.

Veikalos tālrunis būs pieejams mēneša beigās, un tā solītā cena ir 999 eiro. Papildus varēs iegādāties īpaši šim modelim pielāgotu "M-Pen" irbuli.

"Tele2" 5G tīklā, kas šobrīd darbojas Mūkusalas Biznesa centra teritorijā Rīgā, "Mate 20 X (5G)" telefonos ir iespējams sasniegt vairāk nekā 1 Gbps lielu lejupielādes ātrumu. Pasākuma laikā veiktajos testos tika uzrādīts vairāk nekā 900 megabitu liels ātrums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!