Foto: DELFI
Jūlijā Latvijas tirgū oficiāli prezentēts jaunākais izturīgais "CAT" viedtālrunis S61. Atšķirībā no iepriekšējā modeļa tas ir aprīkots ar uzlabotu termālo kameru, kā arī ar lāzera attāluma mērītāju un gaisa kvalitātes noteikšanas sensoru.

Tāpat kā iepriekšējie modeļi, arī S61 ir īpaši izturīgs. Tas spēj izturēt triecienus krītot no 1.8 metru augstuma, kā arī ir ūdens un putekļu drošs. Tā termālā kamera spēj noteikt temperatūru diapazonā no -20 līdz +400C grādiem. Savukārt iebūvētais lāzera attāluma mērītājs darbojas līdz 8 metriem. Tā precizitāte gan nav salīdzināma ar profesionālu mērinstrumentu un tas paredzēts aptuvenai attālumu noteikšanai. Ar tālruni iespējams arī nomērīt un izrēķināt laukumu.

Jaunums ir arī gaisa kvalitātes mērītājs, kas spēj noteikt gaistošos organiskos savienojumus un brīdināt lietotāju, ja gaisa kvalitāte pārsniedz kritisko līmeni.

Telefonā instalēta "Android Oreo" operētājsistēma, ko iespējams atjaunināt uz "Android P". Tam ir 4GB RAM un 64GB atmiņa, kas paplašināma ar microSD karti, 2.2GHz procesors un 4500mAh baterija. Tālruņa ieteiktā cena Latvijas tirgū ir 899 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!