Foto: Publicitātes attēli

Tehnoloģiju kompānija LG Electronics (LG) lielākajā tehnoloģiju izstādē "CES 2019", kas šonedēļ notiek Lasvegasā, prezentējusi nēsājamā robota "CLOi SuitBot" atjaunināto versiju, kas palīdzēs cilvēkiem samazināt slodzi celšanās un liekšanās brīdī.

LG pārstāvji portālam "Delfi" stāstīja, ka robots atbalsta vidukli un pastiprina lietotāja muskuļu spēku, lai samazinātu traumu gūšanas risku un nogurumu brīdī, kad tiek veikti tādi fiziski darbi kā smagu priekšmetu celšana un nolikšana. Robots palielina lietotāja elastību, aktivizējot tā funkciju brīdī, kad nēsātājs saliecas 65 grādu leņķī, bet tā tiek deaktivizēta, nostājoties stāvus.

Tāpat izstādē tiks prezentēti arī atjauninātās versijas tādiem robotiem kā "PorterBot", "ServeBot" un "CartBot", kas radīti speciāli tādām vidēm kā lielveikali, lidostas un viesnīcas, lai palīdzētu klientiem transportēt bagāžu, piegādātu ēdienus un nestu iepirkumus.

Šiem robotiem ir atjaunināta navigācijas sistēma un uzlabota savienojamība, lai nodrošinātu komunikāciju ar liftiem un automātiskajām durvīm.

Savukārt roboti, kas aprīkoti ar skārienjūtīgo ekrānu un balss atpazīšanas tehnoloģiju, spēj atbildēt uz klientu jautājumiem un apstrādāt maksājumus.

Tiek uzsvērts, ka šie roboti vēl tikai tuvojas nonākšanai tirgū.

LG robotikas biznesa vecākais viceprezidents Ro Dziņseo skaidro, ka robotu piedāvājums norāda uz uzņēmuma apņemšanos tuvā nākotnē pasaulei nodrošināt robotikas risinājumu. "Pateicoties spējai analizēt un izprast apkārtējo vidi, LG "CLOi" pakalpojumu sniegšanas roboti ir būtiska automatizācijas un mākslīgā intelekta izpētes un izstrādes investīciju kulminācija," bilst Dziņseo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!