Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) no 26. februāra līdz 1. martam pārstāvēs Latviju vienā no pasaules vērienīgākajiem notikumiem mobilo tehnoloģiju jomā "Mobile World Congress", kas jau 31 gadu norisinās Barselonā. LMT stendā, ko veidojuši mākslinieki Katrīna Neiburga un Andris Eglītis, būs iespēja iepazīties ar deviņām Latvijā veidotām pasaules līmeņa inovācijām.

LMT stendā iepazīstinās ar jaunākajiem risinājumiem 5G tīkla attīstībā, kā arī gudro pilsētu, bezpilota auto, civilās aizsardzības un citu tehnoloģiju jomā, kas top Latvijā.

"Esam atvērti eksperimentiem un meklējam jaunus ceļus uz sadarbību - inovācijas un tīklošanās ir dziļi iesakņota mūsu uzņēmuma DNS. Tāpēc aktīvā kopdarē ar jaunuzņēmumiem un akadēmiskajiem spēkiem domājam un daram, lai Latvijas inovācijas izskanētu visā pasaulē," uzsver LMT prezidents Juris Binde.

Latvijas inovācijas Barselonā mājos īpašā garāžas ekspozīcijā. Tā tapusi sadarbībā ar māksliniekiem Katrīnu Neiburgu un Andri Eglīti, turpinot ekspozīciju, kas pārstāvējusi Latviju Venēcijas mākslas biennālē. Izvēlētais koncepts garāža, kā aizsākums daudzām pasaules jaudīgākajām inovācijām, licies atbilstošs Latvijas tēlam un centieniem, stāsta Katrīna Neiburga.

"Mobile World Congress" ir viens no pasaules vērienīgākajiem notikumiem mobilo tehnoloģiju jomā, kas šogad norisinās jau 31. reizi un ik gadu pulcē vairāk nekā 110'000 apmeklētāju, dalībnieku un lektoru. Izstādē ierīču ražotāji, pakalpojumu sniedzēji un izstrādātāji prezentē savus jaunākos sasniegumus medijiem, potenciālajiem sadarbības partneriem un citiem interesentiem. MWC prezentētās tehnoloģijas un produkti nosaka gada aktuālās tendences, un tāpēc ražotājiem šis ir ļoti nozīmīgs pasākums, kurā piedalās ietekmīgākie mobilo tehnoloģiju uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!