Foto: Publicitātes attēls
Pirmdien Rīgā demonstrācijas nolūkos viesojas Igaunijas šobrīd, iespējams, populārākā startapa "Starship Technologies" veidotie piegādes roboti. Kompānijas pārstāvji tos darbībā izrāda pie "Arēnas Rīga".

"Starship Technologies" ir izveidojis pirmos komerciāli pieejamos autonomās piegādes robotus. Roboti ir veidoti tā, lai lokāli varētu piegādāt klientiem pirkumu pakas, pārtikas preces un ēdienu. Robota pašmasa ir 18 kilogrami un tā piegādes nodalījumā ir iespējams pārvest līdz 10 kilogramiem.

Tā maksimālais braukšanas ātrums ir līdz 16 kilometriem stundā, bet šobrīd testa režīma laikā tas tiek limitēts līdz 6 kilometriem stundā. Robots galvenokārt pārvietojas pa ietvēm, bet var pārvietoties arī pa gājēju pārejām.

Foto: Publicitātes attēls

Kompāniju 2014. gadā izveidoja "Skype" līdzdibinātāji Ahti Heinla un Janus Friis. Šobrīd uzņēmumā Londonas un Igaunijas birojos strādā 55 darbinieki. Kopš 2016. gada sākuma roboti tiek testēti ASV, Apvienotajā Karalistē, Igaunijā un deviņās citās valstīs.

Kopš jūlija ir palaistas vairākas pilotprogrammas sadarbībā ar komerciāliem partneriem, lai izmēģinātu robotus un to piegādes platformas Eiropā un ASV.

Robotu komerciālu darbību plānots uzsākt 2017. gadā. Izmēģinājumu laikā roboti jau ir nobraukuši vairāk nekā 6500 kilometru 38 pilsētās un 12 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!