Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 28. jūnijā, tirdzniecības centrā "Spice" Rīgā oficiāli atvērts jaunākais "Apple Premium Reseller" veikals, ko pārstāv "iDeal". Veikala kopējā platība ir 152 m2, un tajā strādās seši darbinieki, informē uzņēmums.

Pirmais "iDeal" "Apple Premium Reseller" veikals Latvijā tika atvērts pirms desmit gadiem – 2008. gadā. "11 gadus esam cītīgi strādājuši, lai nodrošinātu kvalitatīvu klientu apkalpošanas servisu, jaunais veikals būs vēl plašāks un ar lielāku izvēli, turklāt atradīsies Daugavas otrā pusē," stāsta "iDeal"Latvijas filiāles vadītājs Mārtiņš Amtmanis.

Atskatoties uz pēdējiem 11 gadiem, kad tika vērts vaļā Latvijā pirmais specializēto "Apple Premium Reseller" veikals "iDeal" Brīvības ielā 40, "Apple" iekārtu lietotāju īpatsvars tiks lēsts ap 0,8–1%. Desmit gadus vēlāk portatīvo "Mac" datoru lietotāju īpatsvars sasniedza 10% atzīmi. Savukārt 2018. gadā "iPhone" pircēji Latvijā veidoja 17% no visiem viedtālruņu lietotājiem. "Vidēji mēnesī "iPhone" iegādājas ap 7000 klientu visā Latvijā. Jāatzīmē, ka arī "Mac" tirdzniecība ir bijusi ar stabilu pieaugumu un "iDeal" veikalos šobrīd tikai nedaudz atpaliek no "iPhone" pārdoto ierīču skaita," uzsver Amtmanis.

2008. gadā, kad tika uzsākta mazumtirdzniecība specializētajā veikalā, lielākā lietotāju daļa bija radošo sfēru profesionāļi, tostarp dizaineri, arhitekti un mūziķi, kuri iegādājās programmatūru, "Mac"datorus un to aprīkojumu – peles, klaviatūras, kabeļus – darba vajadzībām. "Šobrīd tas ir pamatīgi mainījies, "Apple" ir kļuvis par plaša patēriņa produktu un pakalpojumu ražotāju. Klienti ir ļoti dažādi, tostarp mājsaimnieces, advokāti, uzņēmumu vadītāji, mākslinieki un programmētāji," skaidro Amtmanis.

Analizējot tendences, Latvijas filiāles vadītājs stāsta, ka pircēji ir kļuvuši prātīgāki, pamatīgāk izvērtē pirkumus, pirms pieņem lēmumu, un vairs nepērk pašu dārgāko, lielāko, jaudīgāko, tā vietā izvēloties piemērotāko. Tāpat arī izmaiņas ir pircēju fokusa maiņā – no ierīces iegādes līdz dažādu aksesuāru (ekrāna aizsargstikli, vāciņi aizsardzībai un skaistumam), "gudrās mājas" aprīkojuma un papildpakalpojumu (apdrošināšanas un garantiju pagarinājumi) iegādei.

"iDeal" ir autorizētais "Apple" izplatītājs Latvijā, tā veikali Rīgā atrodas Brīvības ielā 40 un tirdzniecības centrā "Spice".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!