Foto: DELFI
Ķīnas giganta jezgas ēnā otrdien Londonā notika "Huawei" apakšuzņēmuma "Honor" jaunāko viedtālruņu prezentācija. "Honor 20" sērija iekļauj sevi vairākus modeļus, kas neizbēgami ir ļoti līdzīgi "Huawei" flagmaņiem, taču tiks piedāvāti par būtiski zemāku cenu. "Honor" tiek uzskatīts par jauniešu zīmolu un jauniešu noskaņā arī tika aizvadīts pasākums.

Īpaša uzmanība tika veltīta ierīču krāsām. Tās šogad īpaši spocīgas - "Phantom Blue", kas dabā izskatās zaļa un "Phantom Black", kas izskatās violeta. Savdabīgo efektu rada trīskāršais korpusa pārklājums, kas veido hologrammas efektu.

"Honor 20 Pro" ticis pie četrām fotokamerām aizmugurē un vienu priekšpusē. (Padomājiet ko vēl pirms pieciem gadiem mēs padomātu par telefonu ar piecām kamerām... ). Kā sagaidāms, aizmugurē atrodama standarta platleņķa kamera, super platleņķa kamera, teleobjektīva kamera un interesants jaunums - makro kamera.

Tālruņa galvenā fotokamera aprīkota ar 48 megapikseļu matricu (gluži tāpat kā "Huawei P30 Pro") taču šoreiz kamera tikusi pie F1.4 diafragmas atvēruma. Tas ir līdz šim gaišākais viedtālruņu objektīvs, kas sola vēl krāšņākus foto.

Makro kamera, kurai gan ir pārsteidzoši zema - 2 megapikseļu izšķirtspēja - ļauj uzņemt attēlus vien četru centimetru attālumā.

Teleobjektīva kamerai ir trīskāršs optiskais pietuvinājums, kas digitāli pastiepjams līdz desmit un pat trīsdesmit reizēm.

Arī "Honor 20" sērijas tālruņi tikuši pie īpašā nakts režīma, kas ļauj uzņemt attēlus teju pilnīgā tumsā. Izstrādātāji arī nekautrējās nodemonstrēt salīdzinājumu ar "Samsung" un "Apple" jaunākajiem tālruņiem, kas tumsā nespēj neko īsti saskatīt.

Atšķirībā no "Huawei" brāļa "Honor 20" kameras izpaliek bez "Leica" zīmola un attēla apstrādes algoritmiem. Tas nepārprotami ļauj samazināt ierīces cenu, kas "Honor" ir īpaši būtiski.

Lai uzsvērtu zīmola atbilstību jauniešiem, "Honor" sadarbojies ar diviem īpašiem zīmoliem. "Fortnite" datorspēli un "Moschino" modes namu. Īpaši savdabīgs ir "Moschino" pienesums. Tiek piedāvāts telefons ar uzrakstu “Šis nav Moschino telefons” un šiks vāciņš ar tāda paša stila uzrakstu.

"Honor 20 Pro" ir 6.26 collu ekrāns, kas stiepjas tuvāk tālruņa malām nekā citos telefonos. Procesors ir "Huawei" izstrādātais "Kirin 980" un atmiņa pieejama līdz 8 un 256 gigabaitiem. Savukārt baterija ir ar 4000mAh ietilpību, kas nu jau kļuvis par standartu. Lai uzlādētu akumulatoru līdz 50 procentiem pietiekot vien ar 30 minūtēm.

Latvijas tirgū "Honor 20" un 20 Pro būs pieejami jūnijā un jūlijā. To cenas tiek solītas 449 un 549 eiro apmērā, kas ir būtiski mazāk nekā "Huawei" flagmaņiem. Tāpat pieejams būs arī Lite modelis ar pieticīgākiem parametriem un vien 299 eiro cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!