Foto: Toms Uļjanovs, Latvijas startapu asociācija
Otrdien Talinā sākusies viena no vērienīgākajām startapu tehnoloģiju starptautiskajām konferencēm Baltijā "Latitude59".

"Latitude59", kas Tallinā norisināsies no līdz 1. jūnijam, pulcē vairāk nekā 1500 startapu uzņēmēju, investoru, kā arī potenciālo biznesa partneru no Ziemeļeiropas, Silīcija ielejas, Eiropas, Krievijas un Āzijas.

Lai attīstītu Latvijas startapu ekosistēmu uzņēmēju dalību, konferenci apmeklē arī aktīvākie Latvijas startapu asociācijas biedri "Fabula","TechHub Riga" un citi. Tāpat reportāžas no konferences veido portāls "Delfi".

"Viens no mūsu asociācijas "Startin.LV" mērķiem ir veicināt ciešāku sadarbību starp Baltijas startapu ekosistēmām. Tādēļ mums ir jābūt pārstāvētiem visos lielākajos Baltijas startapu notikumos, jo tas signalizē nopietniem ārzemju investoriem un partneriem, ka Baltijas valstis ir vienots, spēcīgs reģions," pirms konferences sacīja asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Zaiceva.

"Esam priecīgi, ka "Twino" atbalsta mūsu startapu biedru braucienu uz Igaunijas gada notikumu - "Latitude59" konferenci. Esmu pārliecināta, ka šāda iespēja palīdzēs mūsu biedriem spert vēl vienu soli pretī globālā tirgus iekarošanai."

Konferenci atklāja Igaunijas premjers Tāvi Reivass, bet apmeklētāju rindās redzama arī valsts pirmā lēdija latviete Ieva Ilvesa.

Savukārt konferences runātāju vidū atrodami pārstāvji no "Google", "Angry Birds" izstrādātāja - Somijas kompānijas "Rovio", Igaunijas "Teleport" un "Pipedrive", kā arī daudzām citām. Ar pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit. Savukārt tiešraides no konferences iespējams vērot šeit.

Ziņots, ka 9. martā svinīgi atklāta Latvijas startapu uzņēmumu asociācija. Tās mērķis ir attīstīt Latvijas startapu uzņēmumu ekosistēmu, popularizēt startapu kustību Latvijā un pasaulē, aizstāvēt tās intereses un sekmēt savstarpējo cieņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!