Kompānija "Google" prezentējusi savu jaunāko viedtālruni "Pixel" un tā izmēros lielāko modifikāciju "Pixel XL", kas darbosies ar "Android 7.1 Nougat" operētājsistēmu. Jaunā "Pixel" sērija aizstāj līdz šim ar "Nexus" marku pazīstamos "Google" viedtālruņus.

Jauno "Pixel" un "Pixel XL" ir modelējis pats "Google". Lai arī prezentācijā "Google" neatklāja, kurš partneris tos ražos, ārvalstu mediji noskaidrojuši, ka tas ir taivāniešu "HTC". Atgādinām, ka līdzšinējo "Nexus 5X" ražoja LG, bet "Nexus 6P" – "Huawei".

"Pixel" ir ar piecu collu ekrānu un "FullHD" izšķirtspēju, bet "Pixel XL" – ar 5,5 collu ekrānu un 2K izšķirtspēju. Atšķirībā no "Nexus", kur lielākais modelis bija ar jaudīgākām "iekšām", jaunajiem "Pixel" neatkarīgi no ekrāna diagonāles ir vienāda tehniskā specifikācija.

Abas "Pixel" modifikācijas būs aprīkots ar "Snapdragon 821" procesoru, četru gigabaitu operatīvo atmiņu, 32 vai 128 GB iebūvēto atmiņu un 12,3 megapikseļu fotokameru ar optisko stabilizācijas sistēmu. Runājot par fotokameru, tā autoritatīvajā "DxOMark" reitingā ieguvusi visaugstāko atzīmi no visiem viedtālruņiem – 89 punktus no 100, tādējādi pārspējot gan "Samsung S7 edge" (88), gan "iPhone 7" (87).

Interesanti, ka "Pixel" viedtālruņu lietotājiem būs neierobežota vieta "Google Photos" mākoņservisā, lai dublētu savus fotoattēlus oriģinālajā kvalitātē, tostarp 4K izšķirtspējas video.

Savukārt "iPhone" lietotājiem būs ļoti ērti pāriet uz jauno "Pixel" ne tikai speciālās aplikācijas dēļ, kas ļauj pārnest visus datus, bet arī "Pixel" iepakojumā iekļautās "Lightning" kabeļa pārejas dēļ, kas to ļaus izdarīt īpaši ātri un droši.

"Pixel" viedtālrunim ir USB Type-C ligzda, caur kuru 15 minūtēs tas būs uzlādējams septiņu stundu darbības laikam. "Pixel" ir 2770 mAh akumulators, bet "Pixel XL" – 3450 mAh.

Vēl līdz ar "Pixel" viedtālruņiem "Google" prezentēja virtuālās realitātes brilles "Daydream View", kas būs pieejamas par konkurētspējīgu cenu – 79 ASV dolāri.

Tikmēr "Pixel" viedtālruņi nebūs vairs tik pieejami kā "Nexus" modeļi savulaik. "Pixel" jau ir "iPhone" cenu kategorijā un ASV tirgū maksās tieši tikpat – no 649 dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!